ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: «Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ στους Γάλλους οπαδούς

Δίχως την παρουσία οπαδών της Μαρσέιγ αναμένεται να διεξαχθεί η ρεβάνς της Τούμπας.

Ξύλο, δακρυγόνα, επεισόδια με την αστυνομία. Το σκηνικό της πρώτης αναμέτρησης και μια πιθανή εξωαγωνιστική… ρεβάνς οδηγούν στο «μπλόκο» παρουσίας Γάλλων οπαδών στην Τούμπα.

Κι αυτό διότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League», είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά τη στιγμή που επικρατεί χαμός για ένα μαγικό «χαρτάκι», με την μεγαλύτερη εκδίκηση για όσα έγιναν στη Γαλλία να είναι η πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους».


Πηγή