Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Κρυμμένος» ο αντιπρύτανης υπεύθυνος για τις εστίες – Κι άλλη φοιτήτρια πρέπει να πληρώσει για να πάρει πτυχίο

Ακόμη μία καταγγελία αναφορικά με τον εσωτερικό κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έβγαλε στο «φως» χθες το πρωί η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου καταγγέλλει πως δεν της δίνουν το πτυχίο της, γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα.

Η φοιτήτρια έκανε την καταγγελία της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους.  Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα».

Και τόνισε η φοιτήτρια: «Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του».

Στην συνέχεια η κοπέλα παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της φοιτήτριας νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου, πολλοί ήταν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επικοινώνησαν κι ανέφεραν ότι είναι στην ίδια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις σπουδαστών που χρωστάνε από 600 έως 1000 ευρώ για να μένουν σε φοιτητικές εστίες που τα δωμάτια είναι γεμάτα μούχλα.

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να δώσει την δική του απάντηση, μέσω κάποιου υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό κι  αποστάλθηκε από το πανεπιστήμιο ένα δελτίο Τύπου, όπου αναφέρει μέσα σε πέντε γραμμές ότι το ζήτημα της φοιτήτριας, Έλλη Μάτιου λύθηκε και ότι θα πάρει κανονικά το πτυχίο της.


Πηγή