Παναθηναϊκός: Πράσινο το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια!

Πολύ θετική εξέλιξη για το μέλλον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία παραχωρείται το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια κατόπιν σχετικής συμφωνίας

Χαρμόσυνα νέα για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που θα αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια και θα μπορέσει, έτσι, να χτίσει επάνω σε στέρεα βάση.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αλλάξει επίπεδο μετά απ’ αυτή τη συμφωνία, αρκεί φυσικά να λυθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας , για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Πλέον ο Παναθηναϊκός περνά σε άλλο επίπεδο αφού θα μπορέσει να χτίσει έχοντας εξασφαλισμένο το γηπεδικό ζήτημα θα μπορέσει να χτίσει σε άλλη βάση για το μέλλον. Θα είναι περισσότερο ασφαλής, θα έχει τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης και φυσικά με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορέσει να αλλάξει όλο του το στάτους.

Είναι το καλύτερο νέο που κυκλοφόρησε για τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες, που δεν ήταν καθόλου ήρεμες και σίγουρα σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας.

Εκείνο που πρέπει να διευκρινιστεί βέβαια έχει να κάνει με το διοικητικό και ιδιοκτησιακό κομμάτι. Αυτή η εξέλιξη, σίγουρα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ για τον Παναθηναϊκό αλλάζει τη στάση του νυν ιδιοκτήτη; Θα θελήσει μήπως να επιστρέψει στα κοινά;

Ή απλώς εκτιμάται ότι ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ τη διαδικασία πώλησης από τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει πλέον και ένα κλειστό 18 χιλιάδων θέσεων;

Αυτό σίγουρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ΟΑΚΑ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ιστορική συμφωνία αυτής με την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην Ιστορία του Συλλόγου και δη του τμήματος μπάσκετ, καθώς δίνεται η πολυπόθητη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης της πιο επιτυχημένης επαγγελματικής ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού, του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες για το Σύλλογο. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός Συλλόγου. Η «Μέκκα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον «πράσινη».

Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση για τη συνεργασία και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους».


Πηγή