Παναγιωτόπουλος: Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτείται προσήλωση όλων των κρατών του ΝΑΤΟ

Στην Εαρινή Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Αθήνα μίλησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφαλείας απαιτούνται πάνω από όλα η ισχυρή προσήλωση όλων των κρατών – μελών στο όραμα και στις αρχές της Συμμαχίας και η συνεισφορά όλων για την εδραίωση ενός σταθερού και ασφαλούς διεθνούς περιβάλλοντος απαλλαγμένου και από κάθε αναθεωρητισμό» είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί, αλλιώς δεν γίνεται, και πρέπει να το κάνουμε περισσότερο καλά από ποτέ, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της Ουκρανίας δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον πάσχοντα ουκρανικό λαό από την πρώτη στιγμή παρέχοντας παρείχε αμυντικό υλικό, ιατρικές προμήθειες και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην παρούσα φάση, με την ουκρανική κρίση σε εξέλιξη, η χώρα μας υποστηρίζει τη διατήρηση εκ μέρους της Συμμαχίας πλήρους ετοιμότητας προκειμένου να συνδράμει στην προάσπιση του ευρωατλαντικού χώρου έναντι της ρωσικής απειλής».


cnn.gr