Παναγιωτόπουλος: Διάχυτη η ανησυχία για απειλή της Ρωσίας και σε άλλες χώρες πέραν της Ουκρανίας

Εν μέσω έντασης ενημερώνει τη Βουλή για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ρωσικής απειλής και σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε μάλιστα, ότι η ανησυχία είναι διάχυτη και στο ΝΑΤΟ και για το λόγο αυτό συζητείται η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αμυντικής διάταξης του Οργανισμού.

«Ενεργοποιούμε σχέδια κλιμακούμενης αντίδρασης. Είναι διάχυτη η ανησυχία για ενδεχόμενη απειλή της Ρωσίας έναντι της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων συμμάχων και έτσι αποφασίστηκε και επεξεργάζεται η σημαντική ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αμυντικής διάταξης του ΝΑΤΟ. Προχωράμε σε σταδιακή ανάπτυξη δυνάμεων σε αμυντική διάταξη σε 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στην τελευταία συνεδρίαση το Συμβούλιο υιοθέτησε πρόσθετο πακέτο συνδρομής με το συνολικό να διαμορφώνεται στα 2 δις ευρώ», είπε ο κ. Παναγιώτοπουλος και πρόσθεσε πως όποιος στέλνει αμυντικό υλικό αποζημιώνεται και πως η Ελλάδα έχει ζητήσει αποζημίωση για το υλικό που παρείχε.


cnn.gr