Παναγιώτης Δουδώνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς ως αντιπολίτευση»

Ο Παναγιώτης Δουδώνης αναφέρθηκε στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ένιωσε μία δικαίωση καθώς αύξησε τα ποσοστά του μετά από χρόνια.

«Το ΠΑΣΟΚ μετά από 11 χρόνια έχει διψήφια νούμερα. Νιώσαμε μία δικαίωση. Όταν μας ρωτούσαν για ισχυρό διψήφιο, λέγαμε πως έχει να κάνει με το που βρίσκεται ο δικομματισμός. Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουμε δικομματισμό. 230 μονάδες διαφορά δεν έχει γίνει ποτές από το 74’ και πτώση 12% δεν έχουμε δει ποτέ από αντιπολίτευση. Αν δεν αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό θα έχουμε θέμα στο πώς ασκείται η αντιπολίτευση».

Ο κ. Παναγιώτης Δουδώνης στη συνέχεια είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς από τον τρόπο που πολιτευόταν σε σχέση με τον τρόπο που αντιπολιτευόταν και είχε εκροές προς τη ΝΔ.

«Ό,τι δεν πήγαμε εμείς το πήρε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα απευθυνόμαστε και σε αυτούς και σε όλους τους πολίτες που δεν αισθάνονται άνετα με αυτό που συμβαίνει. Με μία εξουσία που ανέλεγκτη και αλαζονική, τους καλούμε να έρθουν κοντά μας. Κυρίως όμως, έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η αντιπολίτευση. Υπάρχει σοβαρό θέμα γιατί μπορεί να βγει μία κυβέρνηση ανεξέλεκτη. Σημασία όμως, έχουν και οι δηλώσεις που ακούμε. Άκουσα για τις 180 έδρες για να αναθεωρηθεί  το Σύνταγμα. Όταν κάναμε τις 180 έδρες το κάναμε για να υπάρχει συναίνεση και όχι για να τα πάρει μόνο του. Υπάρχει μεγάλη αλαζονεία».

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, ο κ. Δουδώνης είπε πως το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως πρέπει να κινηθούν σε μία κατεύθυνση μη κρατικών και  κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

«Η απάντηση την ΝΔ δεν ήταν σαφής και δεν ξέρω ποια είναι η θέση της. Η λαϊκή εντολή δόθηκε.  Θα σεβαστούμε τη διαδικασία και την εντολή του λαού. Στόχος μας είναι να είμαστε η κύρια αντιπολίτευση της κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση αλλιώς δεν λειτουργούν οι θεσμοί».


Πηγή