Παλαιό Φάληρο: Το Live News στα γραφεία της εταιρείας του Έλληνα «κατασκόπου»

Χαρτιά Α4 πρόχειρα θυροκολλημένα στην είσοδο της πολυκατοικίας ενημέρωναν πως εδώ στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου, ενώ κάτω κάτω αναγραφόταν κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Αυτά λοιπόν είναι τα περιβόητα γραφεία της Αratos Group στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με τον ιδρυτή της έχει ισχυρές συνεργασίες με ΝΑΤΟϊκές χώρες, ενώ συνεργάζεται μέχρι και με την NASA.

Ο Νίκος Μπογονικολός διατεινόταν σε δημόσιες τοποθετήσεις του πως ο όμιλος ολοένα και μεγάλωνε και δικτυωνόταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής όμως, «ζήτημα να βλέπουμε 2-3 άτομα μια- δύο φορές. 6-7 μήνες είχε να έρθει».

Τον ίδιο τον 60χρονο επιχειρηματία είχαν πάνω από 7 μήνες να τον δουν στα γραφεία της εταιρείας του, την οποία και χαρακτηρίζουν ως βιτρίνα. Λένε στην κάμερα του LIVE NEWS ότι το μόνο που έβλεπαν ήταν σημάδια εγκατάλειψης.

Και… η θυγατρική «φάντασμα»

Κι αυτή είναι η θυγατρική εταιρεία του Νίκου Μπογονικολού που δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας με rapid test κορωνοϊού. Αν οι γείτονες είδαν κάτι διαφορετικό σε αυτήν την εταιρεία;

«Από ότι ξέρω από τα κουδούνια. Άρατος έγραφε το κουδούνι. Δεν ξέρω αν έκαναν rapid. Δεν τους είχα δει ποτέ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Εταιρεία «φάντασμα» περιγράφουν κι αυτή οι ένοικοι της πολυκατοικίας με το μόνο που να πιστοποιεί την ύπαρξη της εταιρείας να είναι το κουδούνι.

Όταν όμως ο Κυριάκος Μαντούβαλος ανέβηκε στον πρώτο όροφο δεν βρήκε ποτέ την ταμπέλα της επιχείρησης.

Ο φαναρτζής που έγινε… στέλεχος

Αλλά δεν είναι μόνο η πρόσοψη της εταιρείας που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από το προφίλ που θέλουν να παρουσιάσουν προς τα έξω.

Ερωτηματικά δημιουργούνται και για το αόρατο προσωπικό του ομίλου αυτού και τα βιογραφικά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτός ο 50χρονος συνεργάτης της Aratos Αλβανικής καταγωγής o οποίος στην επαγγελματική του σελίδα δηλώνει στέλεχος της επιχείρησης την τελευταία διετία ενώ τα προηγούμενα 28 χρόνια – όπως βλέπουμε- ήταν φανοποιός.

Στις επίσημες ιστοσελίδες πάντως η Aratos Group αναφέρει πως έχει δυναμική παρουσία παγκοσμίως με γραφεία και σε Ολλανδία, Βουλγαρία και Ελλάδα και πως αντικείμενο της είναι η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι δορυφόροι…

Σήμερα πάντως, ο 60χρονος ιδρυτής της τελεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στο Μπρούκλιν καθώς κατηγορείται πως συνωμότησε σε βάρος της Αμερικής βοηθώντας τη Μόσχα να αναπτύξει οπλισμό νέας γενιάς..

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Νίκος Μπογονικολός είχε απασχολήσει τις αρχές.

Η πρώτη ήταν το 2015 όταν του είχε επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα παρά ταύτα ο ίδιος φέρεται να ταξίδεψε εκτός Ελλάδας -άγνωστο πώς- και μεταξύ των προορισμών του ήταν και η Ρωσία. Σύμφωνα πάντως με τις αμερικανικές Αρχές, ο Νίκος Μπογονικολός προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017.

Στην Ολλανδία το «κλειδί» της δραστηριότητας του Έλληνα «κατασκόπου»

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η βάση των δραστηριοτήτων του Έλληνα «κατασκόπου» βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ φαίνεται πως συνεργαζόταν και με πανεπιστήμια.

Ακόμη, φαίνεται πως είχε ποινικές εκκρεμότητες με τράπεζες, αλλά και υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή να είναι ραγδαίες.


Πηγή