«Πάγωσαν» στο Ισραήλ από τη δήλωση Λαβρόφ ότι «και ο Χίτλερ ήταν εβραίος» – «Θύελλα» και στην Ιταλία

Σε οργισμένο τόνο το Ισραήλ απαιτεί επίσημη συγγνώμη εκ μέρους της Ρωσίας για τους ισχυρισμούς του Σεργκέι Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Αδόλφου Χίτλερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό δίκτυο Rete 4. «Θύελλα» μαίνεται και στην Ιταλία για την προβολή της «ρωσικής προπαγάνδας» στον τηλεοπτικό «αέρα».

Προς υποστήριξη του αφηγήματος περί «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε περί «εβραϊκού αίματος» του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ, κληθείς να εξηγήσει στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Rete 4 πώς και γιατί η Μόσχα χρειάζεται να «αποναζιστικοποιήσει» μία χώρα της οποίας ο πρόεδρος είναι εβραίος.

«Όταν λένε ‘τι είδους ναζιστικοποίηση είναι αυτός αν είμαστε Εβραίοι’, νομίζω ότι και ο Χίτλερ είχε και αυτός εβραϊκή καταγωγή, οπότε αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εδώ και πολύ καιρό ακούμε τον σοφό εβραϊκό λαό να λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι οι ίδιοι», είπε ο Λαβρόφ, μιλώντας μέσω Ιταλού διερμηνέα στον Ιταλό δημοσιογράφο Τζουζέπ Μπρίντιζι.


cnn.gr