Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα οκτώ γήπεδα στο Κατάρ είναι πλήρως κλιματιζόμενα για την αντιμετώπιση της ζέστης (vid)

Το υπερμηχάνημα ψύξης στα οκτώ γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, θα ρίχνει την θερμοκρασία από τους 22 έως τους 28 βαθμούς, καθιστώντας πιο εφικτό αγωνιστικά το τουρνουά.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι μέσες θερμοκρασίες στο Κατάρ φτάνουν μέχρι και τους 42 (!) βαθμούς κελσίου – εξ ου και το Παγκόσμιο Κύπελλο μεταφέρεται για τον Νοέμβριο. Αλλά ακόμα και τότε οι θερμοκρασίες είναι 24 βαθμοί Κελσίου και έτσι το Κατάρ έπρεπε να εισαγάγει μέτρα για να δροσίσει περαιτέρω τα γήπεδά του για τις ομάδες και τους οπαδούς.

Οι Αραβες είχαν υποσχεθεί τέλειες αγωνιστικές συνθήκες και έκαναν πράξη ό,τι υποσχέθηκαν. Εγκατέστησαν κλιματισμό σε κάθε γήπεδο, που περιλαμβάνει τη χρήση ηλιακής ενέργειας και πρόκειται για 500 εξόδους από το υπερμηχάνημα που ελέγχει τη θερμοκρασία του χώρου.

«Δεν ψύχουμε απλώς τον αέρα, αλλά τον καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τον αέρα για τους θεατές. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες δεν θα έχουν προβλήματα μέσα στα γήπεδά μας, καθώς έχουμε τον πιο καθαρό και καθαρό αέρα που υπάρχει. Ο προψυκτικός αέρας μπαίνει μέσα από σχάρες που είναι ενσωματωμένες στις βάσεις και μεγάλα ακροφύσια δίπλα στο γήπεδο. Χρησιμοποιώντας την τεχνική κυκλοφορίας αέρα, ο ψυχρός αέρας στη συνέχεια ανασύρεται, επαναψύχεται, φιλτράρεται και ωθείται προς τα έξω όπου χρειάζεται», εξήγησε ο ντόκτορ Σαούντ Αμπντούλ Γκάνι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

gazzetta.gr
Πηγή