Ωρωπός: Νοσηλευτές έπλυναν ηλικιωμένη με λάστιχο σε πιλοτή

Σοκ και αποτροπιασμός.

Μέλος πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου «ξεπλένει» τη γυμνή ασθενή με λάστιχο πάνω σε μια κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας σε κοινή θέα.

Ο Γιώργος Γιασιμάκης, δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός ως γεγονός. Μας γυρίζει 500 χρόνια πίσω θυμίζει Μεσαίωνα και Άουσβιτς».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό της ανθρώπινης εξαθλίωσης συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου, όταν μετά από καταγγελίες κατοίκων ιδιωτικό ασθενοφόρο έφτασε σε αυτήν την πολυκατοικία στον Ωρωπό για να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα που λόγω ψυχικών προβλημάτων ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε τη γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Επέλεξαν όμως πρώτα να την πλύνουν, όχι στο διαμέρισμα της, αλλά γυμνή στην πυλωτή και μάλιστα με πιεστικό λάστιχο.

Η σοκαριστική φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο υπουργός Υγείας έθεσε αμέσως σε αργία τον έναν από τους δύο νοσηλευτές, που εργάζεται παράλληλα στο Δαφνί.

Η συνήγορός τους πάντως, μιλώντας στο MEGA, υποστηρίζει πως η γυναίκα βρέθηκε μέσα σε ακαθαρσίες και ότι το πλήρωμα του ιδιωτικού ασθενοφόρου δεν είχε άλλη λύση για να μπορέσει να την βοηθήσει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος νοσηλευτή ανέφερε: «Φανταστείτε ότι για να κατορθώσει ο εντολέας μου και ο βοηθός του να βγάλουν τα ρούχα αυτής της γυναίκας χρειάστηκε να τα κόψουν. Φυσικά και δεν πλύνανε τη γυναίκα αυτή με λάστιχο, αντιθέτως πλύνανε μόνο τα πόδια της, γιατί στα πόδια υπήρχαν εκτεταμένες βλάβες λόγω της σήψης και έπρεπε για να μπορέσουν να την ντύσουν υποτυπωδώς και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο να την περιποιηθούν. Ο μόνος τρόπος για να ξεπλυθούν αυτά ήταν με νερό με πίεση».

Ο προϊστάμενος εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμου.


Πηγή