Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Αντιδράσεις για την παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και εντός της ΝΔ πυροδότησε η παρέμβαση ελληνικής καταγωγής μαχητή από την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που πολεμά τη Ρωσία μέσα από το Τάγμα του Αζόφ.

Από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής ανέφεραν, πως ο Κώστας Τασούλας ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο μαχητές, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο που είχαν αποσταλεί νωρίτερα στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί.

Ο ελληνικής καταγωγής ομογενής ανέφερε στο βίντεο που προβλήθηκε: «Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη».


cnn.gr