Ολυμπιακός – Σαχτάρ: Πώς υποδέχθηκε ο ξένος Τύπος το φιλικό ειρήνης

Το φιλικό ειρήνης Ολυμπιακός – Σαχτάρ έλαβε αναφορές από τον διεθνή Τύπο.

Το φιλικό Ολυμπιακός – Σαχτάρ κατά του πολέμου στην Ουκρανία έλαβε εκτενών αναφορών από τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία ανέλυσαν το γεγονός και τον σκοπό του.

Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου (9/4) στο «Γ. Καραΐσκάκης» κάτι περισσότερο από ένα φιλικό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμά τους κατά του πολέμου.

Οι φιλοξενούμενοι φόρεσαν φανέλες με τα ονόματα πόλεων της Ουκρανίας, ενώ όλα τα έσοδα της αναμέτρησης πήγαν για καλό σκοπό, στη στήριξη των προσφύγων. Μάλιστα, το παρόν στο γήπεδο έδωσαν πολλά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αλλά και ο Ουκρανός Πρέσβης.

Για την ιστορία οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Τικίνιο.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της Σαχτάρ, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διεθνούς Τύπου.

«Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ξεκινάει ένα τουρ ειρήνης στην Ουκρανία από την Ελλάδα» αναφέρει στον τίτλο της για το Ολυμπιακός – Σαχτάρ η Figaro, η οποία αναλύει όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καραϊσκάκης.

Από την πλευρά του το BBC σημειώνει: «Η ουκρανική Σαχτάρ ξεκινάει τουρ ειρήνης με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα», ενώ, ενώ η Daily Mail αναφέρει: «Η Σαχτάρ παίζει το πρώτο της παιχνίδι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες να βγαίνουν απ’ το τούνελ με σημαίες της ταλανισμένης απ’ τον πόλεμο χώρας τους».

Αναφορά για το φιλικό Ολυμπιακός – Σαχτάρ έκανε και το ιταλικό Sky Sport που τιτλοφορείται ως εξής: «Σαχτάρ – Ολυμπιακός, φιλικό για την ειρήνη: παιχνίδια στις κερκίδες για τα παιδιά που χάθηκαν», όπως επίσης και το Eurosport το οποίο υπογράμμισε: «Η Σαχτάρ ξεκίνησε τουρ από την Ελλάδα για ειρήνη στην Ουκρανία».


Πηγή