Ολυμπιακός: Ο φετινός Καρβάλιο έχει πιο καλές επιδόσεις από την περσινή σεζόν

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπορεί να μην είναι σούπερ στον Ολυμπιακό όμως έχει παρουσιάσει θετικά δείγματα και είναι καλύτερος από πέρυσι!

Ζοάο Καρβάλιο. Από τις λίγες περιπτώσεις των νέων προσθηκών του Ολυμπιακού (των φετινών δηλαδή) που δείχνουν ικανές να κάνουν τη διαφορά και φαίνεται ότι μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα στη συνέχεια. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αν και κυρίως είναι δεκάρι μπορεί να παίξει και στα άκρα.

Στον Ολυμπιακό οι φετινές του επιδόσεις είναι με 9 αγώνες όπου έχει 1 γκολ (κόντρα στην ΑΕΚ) και 3 ασίστ ενώ έπαιξε και ένα ματς με τον Ολυμπιακό Β’. Στο σύνολο στη φετινή του σεζόν σε Αγγλία και Ελλάδα έχει 18 αγώνες με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Μία χρονιά όπου οι αριθμοί του αλλά και η εικόνα του είναι σε πιο καλό επίπεδο από πέρυσι. Το 2020-2021 ο Καρβάλιο είχε 37 αγώνες με 3 ασίστ. Μάλιστα εάν επιχειρήσουμε να απομονώσουμε κάποια stats του είχε ασίστ στη κομβική νίκη με 2-1 με τον Άρη στα play offs, γκολ στο 1-1 με την ΑΕΚ αλλά και ασίστ στον αγώνα πρόκρισης με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο (είχε την πάσα στο γκολ του Φαντινγκά).

Είναι δεδομένο πως ο Μαρτίνς αλλά και ο Ολυμπιακός περιμένουν έναν ακόμα πιο καλό Καρβάλιο. Παρόλα αυτά τα πρώτα δείγματά του μας φανερώνουν πως είναι ένας χαφ με δυνατότητα να βοηθήσει πολύ παραπάνω τον Ολυμπιακό αλλά και με προοπτική για τη νέα χρονιά.

Ο ίδιος πάντως ο παίκτης σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται δηλώνει αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Επίσης πως ήδη έχει αρχίσει να δένεται με την Ελλάδα και ότι θέλει να πετύχει εδώ. Όταν μετά το 1-1 με την ΑΕΚ ρωτήθηκε για τον πανηγυρισμό του στάθηκε στον γιο που περιμένει: «Προσπαθώ εδώ και καιρό να σκοράρω στην Ελλάδα και πριν από τη γέννηση για να πανηγυρίσω έτσι. Θα γεννηθεί εδώ (εννοεί ο γιος του) και θα είναι… Έλληνας».

gazzetta.gr


Πηγή