Ολλανδία: Μία έκθεση για αστικούς κήπους και πράσινες πόλεις

Η ολλανδική Αλμέρε είναι το ιδανικό μέρος για τη διεξαγωγή της Floriade, της Διεθνούς Έκθεσης Κηποτεχνίας – αφιερωμένης στους κήπους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη μια μία γόνδολα – από την άλλη ένας πολύχρωμος ανθισμένος κήπος, που χωρίζεται από υδάτινα κανάλια και μονοπάτια. Οι τουλίπες και οι νάρκισσοι είναι μερικές ακόμη πολύχρωμες πιτσιλιές στο καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο. Στο νερό φαντάζουν σαν μαγικά νησιά που επιπλέουν.

Σύμφωνα με το άρθρο της DW, η ολλανδική πόλη Αλμέρε, ανατολικά του Άμστερνταμ, είναι το σκηνικό της διεθνούς έκθεσης κηποτεχνίας, της Floriade Expo 2022. Ο Ολλανδός βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος εγκαινίασε τη φετινή έκθεση την περασμένη Τετάρτη. Η Floriade διεξάγεται στην Ολλανδία μία φορά ανά δέκα χρόνια, πάντα σε διαφορετική τοποθεσία. Το φετινό θέμα είναι: «Περισσότερες Πράσινες Πόλεις». Πώς μπορούν οι πόλεις να γίνουν πιο βιώσιμες και πιο πράσινες ενόψει της κλιματικής αλλαγής; Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό απ’ αυτό που προσφέρει η νεαρή πόλη Αλμέρε: ένα σύμβολο του ολλανδικού αγώνα με το νερό. Πριν από περίπου 50 χρόνια η πόλη χτίστηκε σε ένα πόλντερ, έδαφος που μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα καλυπτόταν ακόμη από τη Βόρεια Θάλασσα.


cnn.gr