Στις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία λόγω της παγκόσμιας κρίσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και του επικείμενου ταξιδιού του στο Νταβός.
«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια έκρηξη των τιμών. Βιώνουμε όπως ολόκληρος ο κόσμος μια κατάσταση που ασκεί αφόρητη πίεση, που καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να μηδενίσει. Εμείς είδαμε γρήγορα το πρόβλημα και οργανώσαμε ένα σχέδιο διαχείρισής του», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.
«Ήδη η Ελλάδα έχει δώσει μέχρι σήμερα διπλάσιους πόρους σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρώπη», συνέχισε υπενθυμίζοντας τα βασικά σημεία της παρέμβασης της κυβέρνησης για την τιμή του ρεύματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η αντιπολίτευση εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου. «Σε μια αυθεντική εκδήλωση παλαιοκομματισμού ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν μάγος που θα βγάλει λαγό από το καπέλο για όλα. Για όλα έχει έτοιμο ένα νόμο και ένα άρθρο. Οι Έλληνες θυμούνται ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα έσκιζε και τα μνημόνια», συμπλήρωσε.
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «το καπέλο του κ. Τσίπρα κρύβει μόνο θύελλες και καταστροφές» και πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες και εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. «Είμαστε δίπλα τους παραγωγούς και το αποδεικνύουμε στην πράξη», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.
Επίσης αναφέρθηκε στην πανδημία και στην αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας. Είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η καλύτερη θέση στην ΕΕ των 27 στο δείκτη της θνησιμότητας. Είπε ότι εμβολιάστηκε το 75% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και προσλήφθηκαν 18.500 υγειονομικοί. “Επιταχύναμε την ψηφιοποίηση του κράτους, ήμαστε από τις πρώτες χώρες που παρείχαμε περισσότερα από 125 εκ. δωρεάν τεστ, η οικονομία μας είχε τον τρίτο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, ήμασταν μεταξύ των χωρών που πέτυχαν τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και το σχέδιο που υποβάλαμε ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν και υλοποιούνται ήδη”, συμπλήρωσε.
«Η πανδημία θα μπορούσε να είχε ρημάξει τη χώρα και τον πληθυσμό μας. Καταφέραμε να τα πάμε καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Πάντα θα παραμένει η θλίψη και συντριβή για όσους χάσαμε», υπογράμμισε.
Παρακολουθήστε την ενημέρωση:
cnn.gr