Οι γυναίκες βαριούνται πρώτες το seχ σε μια μακροχρόνια σχέση

Σύμφωνα με ερευνητές στο University of Southampton και στο University College London η γυναίκα βαριέται πιο γρήγορα το σεξ σε μια σχέση. Η μελέτη σημείωσε ότι πολλοί κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν συμβάλλει σε αυτό, μερικοί από αυτούς είναι υγιείς, μερικοί είναι απλά τραγικές πραγματικότητες, όπως το μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χάνουν στατιστικά μέρος της λίμπιντο τους καθώς μεγαλώνουν. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να χάσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία μεταξύ 35 και 44 και οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να νοιάζονται για το σεξ μεταξύ 55 και 64 ετών.

Οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες βαριούνται το σεξ είναι πολλές και οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν.

«Οι γυναίκες έχουν την τάση να βαριούνται γρηγορότερα από τους άντρες σε μονογαμική σχέση. Θέλουν μια μορφή σεξουαλικής ποικιλίας, ενώ οι άνδρες είναι συχνά ικανοποιημένοι με πολύ λίγα» έχει δηλώσει ο François Renaud, σεξολόγος και ψυχοθεραπευτής που ειδικεύεται σε ζητήματα επιθυμίας.

Ο σεξολόγος σημείωσε ότι ένα λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι να πιστεύουν ότι η συχνή σεξουαλικότητα είναι απόδειξη ικανοποίησης, σαν να κάνει η σεξουαλική δραστηριότητα μια εγγύηση επιτυχίας από μόνη της, και σαν να μην υπάρχει κακό σεξ σε ετεροφυλόφιλο μονογαμικό ζευγάρι.

Όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα το σεξ από τους άνδρες;

Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν λίγο – πολύ από γυναίκα σε γυναίκα. Από το status quo μέχρι τις επιπλέον ευθύνες – επαγγελματικές και οικογενειακές – οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν. Όμως, οι ειδικοί αναφέρουν πως η υπερβολική εξοικείωση με έναν σύντροφο σκοτώνει τη λίμπιντο των γυναικών. Οι γυναίκες λαχταρούν την καινοτομία, την ποικιλία και την περιπέτεια τουλάχιστον όσο οι άντρες, και ίσως περισσότερο. Ένα ζευγάρι μπορεί να είναι μαζί και να κάνει καλό σεξ με τους δύο συντρόφους να είναι πραγματικά ικανοποιημένοι. Όμως, μετά από ένα χρόνο, δύο χρόνια, ίσως και τρία χρόνια, αυτό που τείνει να συμβεί είναι ότι η επιθυμία της γυναίκας πέφτει πιο γρήγορα από τον άνδρα.

Σε αυτό το σημείο η γυναίκα σκέφτεται «Δεν μου αρέσει πλέον το σεξ», αλλά αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι δυσκολεύεται με τη μονογαμία, γιατί οι γυναίκες βαριούνται με έναν σύντροφο πιο γρήγορα από ό,τι οι άντρες, όπως εξηγεί η Wednesday Martin.


Πηγή