Οδηγίες ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές ενόψει Πάσχα – Πώς επιλέγουμε κρέας, τυριά και σοκολατένια αυγά

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα μόνο από επίσημα και κατά συνέπεια, ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Επίσης, αναγκαίο είναι να δίνουν προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου του καταστήματος, που επιλέγουν για την αγορά τροφίμων.

Όταν αγοράζουν κρέας, πρώτα να διαπιστώνουν με τις αισθήσεις τους ότι είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που λειτουργούν «κρατώντας» την ψύξη. Επίσης, να προμηθεύονται πρώτα τα λιγότερο ευάλωτα σε αλλοίωση (π.χ. ξηρά τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ψωμί, ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά) και στο τέλος τα πιο ευάλωτα σε αλλοίωση (δηλαδή τα πιο «ευαλλοίωτα» όπως κρέας, πουλερικά, ψάρια). Τα τρόφιμα να τοποθετούνται στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό. Το οικιακό ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά, δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C.


cnn.gr