Ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι… βασιλιάδες των αποζημιώσεων!

Από τον Κόντε στον Μουρίνιο και από τον Ποτσετίνο στον Νούνο. Το Gazzetta παρουσιάζει τις δέκα μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί σε προπονητές, με την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς να… καταδυναστεύει τη λίστα!

Ανέκαθεν ο ρόλος του προπονητή ήταν ο πιο απαιτητικός. Άλλοτε αρχιτέκτονας και άλλοτε… αποδιοπομπαίος τράγος, ο τεχνικός ενός (κορυφαίου και μη) συλλόγου έχει την ευχή και κατάρα να αποτελεί πάντα και παντού τον πρωταγωνιστή. Σε κάθε νίκη, μα… κυρίως σε κάθε ήττα.

Η άμμος στην κλεψύδρα για εκείνον που κάθεται στην άκρη του πάγκου θα είναι πάντα λιγότερη σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές και τα στενά χρονικά περιθώρια προτού επέλθει η απόλυση αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μια απόλυση ωστόσο πολλές φορές συνοδεύεται και από μια εξίσου γερή αποζημίωση. Και η Premier League αδιαμφισβήτητα το επιβεβαιώνει. Με την Τσέλσι να ηγείται και τις υπόλοιπες να ακολουθούν, το Gazzetta παρουσιάζει τις δέκα μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί από ομάδες σε προπονητές, οι οποίοι έλαβαν νωρίτερα απ΄ότι περίμεναν το μήνυμα της… αποχώρησης.

gazzetta.gr


Πηγή