Ο σκύλος μπορεί να αντιληφθεί ότι θα γίνει σεισμός ώρες πριν

Οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν σχεδόν τα πάντα, όπως το πότε κάποιος μπορεί να μας πλησιάσει για να μας κάνει κακό, αν πρόκειται να γίνει σεισμός ή αν έρχεται ακόμα και μια καταιγίδα και όχι μόνο.

Οι αισθήσεις των σκύλων είναι αρκετά οξυμένες, δεν είναι τυχαίο πως στα αρχαία χρόνια μπορούσαν ακόμη να προβλέψουν για το που θα χτυπήσει ο εγκέλαδος.

Το γεγονός αυτό στα μεταγενέστερα χρόνια έκανε τους επιστήμονες να ερευνήσουν τι είναι αυτό που κάνει τους σκύλους να καταλαβαίνουν τόσα πολλά για τα φυσικά φαινόμενα. Η ακοή τους είναι αυτή που τους βοηθάει να καταλαβαίνουν πότε θα κάνει σεισμό, όπως ξέρουμε οι σκύλοι έχουν πάρα πολύ καλή ακοή και με αυτό τον τρόπο μπορούν να ακούσουν τις πλάκες της γης να χτυπάνε μεταξύ τους, ένα άλλο ενδεχόμενο θέλει τους σκύλους να καταλαβαίνουν τους σεισμούς μέσω των ποδιών τους.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ένα, πως σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν τους σεισμούς και μέσω τους γαβγίσματος καταφέρνουν να μας προειδοποιήσουν .

Εκτός βέβαια από τους σεισμούς μπορούν να καταλάβουν και το πότε έρχεται μια καταιγίδα. Οι καταιγίδες έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και κατά συνέπεια αυτό να μπορούν οι σκύλοι να το καταλάβουν. Με την ακοή και πάλι αλλά και με την όσφρηση τους μπορούν να προβλέψουν και αυτό το φαινόμενο.

govastileto.gr