Ο πολιτικός απόηχος της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη

Ο κ. Παπαδημητρίου, μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, και για τις ευθύνες γι΄αυτή την τραγωδία.

«Πρώτα από όλα δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι αυτός που κυβερνά έχει την ευθύνη. Μπορεί όπως φαίνεται να έχει τελειώσει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου, περίπου το 70%, αλλά στο 30% έτυχε να γίνουν τα πράγμα όπως έγιναν. Πρέπει να ξεχωρίσουμε το ανθρώπινος λάθος από το συστημικό. Πρέπει κατά την γνώμη αυτή η τριμελής επιτροπή να δουλέψει πολύ γρήγορα. Από την άλλη μεριά πιστεύω θα κάνουμε καλά εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική να χαμηλώσουμε τους τόνους».

Αναφορικά με τις διαβεβαιώσεις ασφάλειας του κ. Καραμανλή σε πρότερο χρόνο μέσα στην Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε: «Είναι κακό να αποκόπτουμε κάτι που έχει κάποιος σε μία συζήτηση που λέγονται διάφορα πράγματα. Το θέμα είναι οι τεχνοκράτες που διοικούν το τρένο, αλλά και οι άλλοι που έχουν το τρένο poy τρέχει πάνω (Hellenic Train), όλοι αυτοί έχουν την δική τους ευθύνη».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα : «Είναι μία κατάσταση η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όπως μαθαίνουμε τα τελευταία 24ωρα. Η ευθύνη θέτει πολλαπλά ”γιατί”. Υπάρχει μία σειρά από γνωστοποιημένα γεγονότα, δηλαδή πολλαπλά εξώδικα από εργαζομένους και παραίτηση του αρμόδιου πρόεδρου για την τηλεδιοίκηση».

Για το ζήτημα των διαχρονικών ευθυνών ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει μία τεράστια ευθύνη στην ελληνική πολιτεία στρατηγικής απαξίωση των σιδηροδρόμων. Απαξιώναμε (τους σιδηροδρόμους) γιατί βάζαμε σε προτεραιότητα εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που προτιμούσαν φτιάχνουν τους αυτοκινητοδρόμους».

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Νομίζω ότι πρωτίστως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να είχαμε στα χέρια μας την ομιλία που θα εκφωνούσε ο πρωθυπουργός την επόμενη μέρα τον πρωί στο κέντρο της τηλεδιοίκησης. Η κυβέρνηση δεν είχε την πραγματική αίσθηση της κατάστασης και στο θέμα των σιδηροδρομικών σταθμών».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανέφερε ότι το από το κόμμα του είχαν γίνει ενέργειες επισημάνσεις για τις σχετικές ελλείψεις και παραλείψεις για το ζήτημα των σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών.


Πηγή