Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αρχικά για την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό.

«Είμαι καλά, είμαι λίγο κουρασμένος από τους ρυθμούς μου, και τον covid τον πέρασα ήπια. Όπως μου έλεγε το επιτελείο μου “ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς μου και με εγκατέλειψε. Δεν μου άφησε κάτι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο covid δεν έχει φύγει, είναι ακόμα εδώ, δεν είναι όμως πανδημία, έχουμε βρει τρόπο ν τον θεραπεύουμε, έχουμε φάρμακα, που δεν είχαμε στην αρχή της πανδημίας, έχουμε τα εμβόλια και πιστεύω ότι για τον covid όπως και για την γρίπη θα εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο για να περιορίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις», ανέφερε αρχικά.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, πώς αισθάνεται για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου; Έχει πάρει προβάδισμα από τον κόσμο;

«Σίγουρα άτρωτος δεν αισθάνομαι, κάθε εκλογή είναι μία καινούρια διαδικασία, η κάλπη είναι άδεια, και θα πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν και μάλιστα με ένα ποσοστό ασυνήθιστο για ένα κόμμα εξουσίας. Το υψηλό ποσοστό που πήραμε αυξάνει και την δική μου ευθύνη την επόμενη μέρα, εφόσον επιβεβαιωθούν τα ποσοστά αυτά και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Θέλω να τιμήσω αυτά τα ποσοστά, να εργασθώ σκληρά και να υλοποιήσω το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε μιλήσει στον ελληνικό λαό και να είμαι και εγώ με αυτόν τον τρόπο χρήσιμος στον ελληνικό λαό ως πρωθυπουργός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να λύνουμε προβλήματα και με την ψήφο του ο λαός σου δίνει μία ατομική εντολή για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μπορεί να είναι οι μισθοί, μπορεί να είναι οι δουλειές, το ΕΣΥ, όλα μαζί. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα μία μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι σίγουρα μία λευκή εντολή και δεν είναι συνταγή αλαζονείας με το να θεωρήσουμε ότι θα είμαστε χαλαροί».

Για τις 3ες κάλπες εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε:

«Να εξηγήσω γιατί το είπα αυτό, καταρχάς στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Τώρα ψηφίζουμε με έναν νέο εκλογικό νόμο, που δίνει ένα μπόνους. Εάν ίσχυε αυτό στην προηγουμένη εκλογική αναμέτρηση θα είχαμε κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Καταλαβαίνω τον κόσμο κι την κούραση του και το σχετικά μειωμένο ενδιαφέρον, αλλά δεν φταίμε εμείς γι΄αυτό. Αυτό το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής το επέλεξαν κάποιοι, ναρκοθετώντας την δυνατότητα της χώρας να έχει την επόμενη μέρα μία κυβέρνηση. Πρέπει να πάμε να ξαναψηφίσουμε και χρειαζόμαστε μία σταθερή κυβέρνηση. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί των κομμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό που είπα ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, νομοτελειακά θα πάμε σε τρίτες εκλογές ήταν το λογικό συμπέρασμα. Όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι οι δυνητικοί μας σύμμαχοι, έρχονται και μας λένε ότι «εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να κυβερνήσουμε μαζί σας, γιατί θέλουμε να είμαστε στην αντιπολίτευση, και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ εν προκειμένω».


Πηγή