Ο Δημήτρης Σπυριδάκης μας μιλάει για την πορεία του στη Μουσική και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι (βίντεο)

Συνέντευξη του Δημήτρη Σπυριδάκη για το agrinio24.gr. Μας μιλάει για την δισκογραφική του πορεία και μας συστήνει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Είπες Θα’ρθείς».

Καλώς ήρθες Δημήτρη , σε ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης μας.

Εγώ σας ευχαριστώ..!! 

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μουσική;

 Στα 7 μου χρόνια ξεκίνησα με Μαντολίνο και Λύρα λίγο αργότερα με κέρδισε όμως το λαούτο στα 11 μου. Επίσης έκανα κλασσικές σπουδές και κλασικό Πιάνο.. 

Ασχολούμαι κυρίως με έγχορδα όπως κιθάρα Ούτι μπάσο τζούρα. Και με κρουστά.

Πώς ήταν τα πρώτα χρόνια και τι έχει αλλάξει για εσένα έως τώρα;

Δεν έχει αλλάξει τίποτα για μένα και έτσι πιστεύω πως πρέπει να βλέπουμε την ενασχόληση μας με τη μουσική να έχουμε την ίδια δίψα για να μάθουμε πράγματα να παίξουμε να συμπράξουμε με ανθρώπους μουσικά..!! 

Έχεις πολύ πλούσια δισκογραφική παρουσία , πως τα κατάφερες να μείνεις δυνατός όλα αυτά τα χρόνια;

Ο κόσμος τα κάνει όλα αυτός ανεβάζει κι αυτός κατεβάζει..!! Είναι μεγάλη μου Τιμή που με αγαπάει και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια δισκογραφικά, και στα live Το μόνο πράγμα που κάνω είναι να καταθέτω τη ψυχή μου και στα δυο.

Μίλησε μας για τίς τόσες πολλές συμμετοχές που έχεις, σε διαφημιστικά spot , εκπομπές , ταινίες , αλλά και τίς τόσες συνεργασίες σου με άλλους καλλιτέχνες.

Είμαι πολύ τυχερός γιατί όλα ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία και γνώρισα ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική και με καλούσαν να γράψω μουσική η να ενορχηστρώσω η να παίξω η να τραγουδήσω και συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας όλα αυτά τα χρόνια με τον ίδιο ζήλο 

Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους γιατί είναι Τιμή για μένα.

Παίζεις πολλά όργανα , είσαι δημιουργός , μουσικός , ερμηνευτής , ηχολήπτης , και με ένα μαγικό τρόπο συνδυάζεις το παραδοσιακό με το έντεχνο και το rock.

Η μουσική για μένα είναι μια υπάρχει καλό και κακό έτσι το έχω στο μυαλό μου. Δε μπορώ να διαχωρίσω τη μουσική ούτε τα είδη μουσικής. έχω γράψει πολλά και διαφορετικά και στη πορεία μπορεί να ακούσετε πράγματα που θα σας εκπλήξουν..!!

Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια σου , είναι το «ΘΕΡΙΟ». Μίλησε μας για αυτήν την συνεργασία σου με τον μεγάλο Ψαραντώνη .

Μα πραγματικά Θεριό ο Ψαραντώνης το τραγούδι είναι σε στίχους του καλού μου φίλου Μανώλη Καρυωτάκη και μουσική δίκη μου που καλέσαμε τον μεγάλο Ψαραντώνη στο στούντιο και με χαρά δέχτηκε να έρθει να τραγουδήσουμε παρέα. Κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό με αυτόν τον άνθρωπο. Έχει μια εσωτερική δύναμη αλλά και μια ηρεμία ταυτόχρονα που πραγματικά σε μαγεύει δεν είναι τίποτα τυχαίο απ’ ότι φαίνεται μου έμαθε πολλά μέσα σε λίγες ώρες που κάτσαμε παρέα χωρίς πολλά λόγια με δυο κουβέντες είναι σαν να μιλούσαμε χρόνια..!!

Ας πάμε τώρα στο ολοκαίνουριο σου τραγούδι , το «Είπες Θα’ρθείς» , το οποίο και σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας σου με την Spider Music.

Είπες θα ‘ρθεις δε φάνηκες 

κι ακόμη περιμένω..!! 

Μ ένα βιωματικό τραγούδι σε στίχους της Θάλειας Μπιρικάκη και μουσική δίκη μου ξεκινάει η συνεργασία μας με την Spider Music και την Ευανθία Μάγνη, πιστεύω πως βρήκα το μουσικό μου σπίτι έρχονται πολλά και όμορφα πράγματα και τους ευχαριστώ που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου σε κάθε μου σκέψη..!!

Πολύ καλή και η σχέση σου με τα social media. Πιστεύεις ότι είναι το αναγκαίο «κακό» , η ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για έναν καλλιτέχνη; 

Πιστεύω πως έχουν αλλάξει όλα με τα social γενικότερα έχουμε πιο άμεση επαφή με τους ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας στηρίζουν αλλά είναι και δίκοπο μαχαίρι γιατί μέσα σε όλο αυτό μπορεί να χαθείς πολύ εύκολα. Είναι χρήσιμο αλλά να βάζεις όρια..

Είναι κάτι τελευταίο που θες να προσθέσεις για τους αναγνώστες μας;

Να τους ευχαριστήσω που διάβασαν τις σκέψεις μου και τα αισθήματα μου όπως και εσας για τη φιλοξενία και να αγαπάνε τη μουσική μόνο καλύτερους ανθρώπους μπορεί να μας κάνει.. Αγάπη για τη μουσική λοιπόν..!!

Σε ευχαριστούμε πολύ και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Εγώ σας ευχαριστώ Μεγάλη μου Τιμή.. καλή συνέχεια..!!


Πηγή