Ο Αντώνης Βάμβουκας μας μιλάει για την πορεία του στη μουσική και τα σχεδιά του..

Με πολύ χαρά καλοσωρίζουμε το Αντώνη Βάμβουκα….Χρόνια στο χώρο μ’ ένα πλούσιο βιογραφικό με αξιόλογα τραγούδια και ιδιαίτερες διασκευές μας παρουσιάζει αυτές τις μέρες νέα τραγούδια του. Πάμε να τον γνωρίσουμε.
 

Πότε κατάλαβες την κλίση σου στο τραγούδι και την μουσική;

Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι να τραγουδάω. Έχω αυτό που λέμε «μουσικό αυτί» και μπορούσα χωρίς να γνωρίζω μουσική ακόμα, να παίζω μελωδίες σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο.
Σε τι μουσικό περιβάλλον μεγάλωσες;
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που έπαιζε μουσική μέρα-νύχτα. Από κλασική μουσική μέχρι παραδοσιακή, λαϊκά, ρεμπέτικα και ξένα.
Ποιες φωνές έχουν καταγραφεί μέσα στη ψυχή σου;
Φωνές όπως των θρυλικών Beatles, της Shirley Bassey, της Johan Baez,
του Νίκου Ξυλούρη, του Παύλου Σιδηρόπουλου και αρκετών άλλων.
 
Νέες κυκλοφορίες, νέες διασκευές, η μία καλύτερη από την άλλη κατά την άποψη μας, πες μας λίγα λόγια. Και πως νιώθεις που τα αγκαλιάζει ο κόσμος;
Η «υπερπαραγωγή» είναι μια από τις νέες κυκλοφορίες μου, σε στίχους Θάνου Λέγγα και μουσική δική μου. Πρόκειται για ένα ερωτικό ποπ τραγούδι, που μας παραπέμπει σε ήχους της δεκαετίας ’90. Ο δίσκος «Παράδοση και ροκ» με δικές μου διασκευές σε παραδοσιακά, δημοτικά, λαϊκά και ρεμπέτικα είναι ένα εγχείρημα με σκοπό να φέρει κοντά στην παράδοση τη νεολαία. Θεωρώ ότι αυτές οι διασκευές έχουν πολύ μεγάλη απήχηση και τις έχει δεχτεί ο κόσμος με ενθουσιασμό. Φυσικά αυτό το γεγονός με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι πρόκειται για τραγούδια που είναι διαχρονικά.
Σημαντικές στιγμές που έχεις ζήσει;
Πολύ σημαντική στιγμή ήταν η συναυλία μας το 1997 με τους Νυχτοβάτες, στο θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο, όπου γνωρίσαμε πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλες σημαντικές στιγμές είναι αρκετές συναυλίες μου στην Αθήνα, όπως στο café Αλάβαστρον, στο Ρυθμός Stage, στο Holywood Stage. Επίσης σε αρκετές μουσικές σκηνές σε όλη τη χώρα, όπως και σε μουσικά φεστιβάλ ( Μάταλα, Alternative rock festival κ.α. ).
Τι θετικό πιστεύεις ότι έφερε η εμφάνιση του κορονοϊού στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις;
Η εμφάνιση του κορωνοϊού άλλαξε καθοριστικά τη ζωή μας. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι επιβαρύνθηκαν ψυχολογικά και σωματικά, κάτι θετικό που έφερε είναι να χρησιμοποιούμε περισσότερο το σπίτι ως ένα ήσυχο χώρο που μας ηρεμεί και για εμάς τους καλλιτέχνες να δημιουργούμε.
     Μας βοήθησε να κάνουμε επίσης μια ανασκόπηση στις σχέσεις μας και αξιολογήσαμε ποιες είναι πραγματικά σημαντικές.
Ποιό είναι το προσωπικό σου καταφύγιο;
Το χωριό μου, όπου εκεί εμπνεύστηκα και το πρότζεκτ «Παράδοση και ροκ», όπως και αρκετά νέα τραγούδια μου.
Πώς είναι η ζωή στην Κρήτη;
Η ζωή στην Κρήτη, έχει ποιότητα. Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Και μόνο που είσαι κοντά στη φύση είναι ευλογία και πηγή έμπνευσης για δημιουργία.
 
Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;
Προτρέπω τους αναγνώστες να ψάχνουν να βρουν μουσικές με ποιότητα, νόημα και περιεχόμενο. Διότι η μουσική είναι καλλιέργεια ψυχής, πνεύματος και φαντασίας. Γενικότερα η καλή μουσική μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Για όσους θέλουν να με βρουν μπορούν να με ακολουθήσουν στο κανάλι και τη σελίδα μου:
Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας.