Ντοπέ ο Παγιέ: Η σιωπή του εργαστηρίου στο Παρίσι και το απίθανο σενάριο τιμωρίας της Μαρσέιγ

Στην Τούμπα, ακόμη δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το θέμα του Παγιέ, αυτό ωστόσο που είναι γνωστό είναι πως η πιθανότητα τιμωρίας της Μαρσέιγ είναι μικρή

Ντοπέ ο Παγιέ: Η σιωπή του εργαστηρίου στο Παρίσι και το σχεδόν απίθανο σενάριο τιμωρίας της Μαρσέιγ. Σύμφωνα με την εκπομπή «Δική» ο Ντιμίτρι Παγιέ είναι ο ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ που βρέθηκε ντοπέ, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο με όσα είναι ως τώρα γνωστά, η περίπτωση τιμωρίας της γαλλικής ομάδας δεν είναι και τόσο πιθανή .

Ο Παγιέ που αγωνίστηκε στις δύο αναμέτρησεις για τα προημιτελικά του Conference League, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που έγινε στο Παρίσι όπως αναφέρει η «Δίκη» λίγα 24ωρα πριν το Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1.

Ντοπέ ο Παγιέ; Γιατί δεν προβλέπεται τιμωρία της Μαρσέιγ

Στην Τούμπα, ακόμη δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το θέμα του Παγιέ, αυτό ωστόσο που είναι γνωστό είναι πως η πιθανότητα τιμωρίας της Μαρσέιγ είναι μικρή, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί επίσημα, ότι ο έμπειρος επιθετικός των Γάλλων βρέθηκε ντοπέ.

Αυτό διότι, τιμωρία προβλέπεται για μια ομάδα μόνο αν χρησιμοποίησε ντοπέ παίκτη εν γνώση της ή αν βρεθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές της που έχουν χρησιμοποιήσει κάποια απαγορευμένη ουσία. Σε κάθε περίπτωση η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε «επιφυλακή» για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τη «Δίκη» το γαλλικό εργαστήριο ανίχνευσης αναβολικών ουσιών (Paris Laboratory) επιβεβαίωσε ότι ο Ντμίτρι Παγιέ ελέγχθηκε στις 3 Απριλίου 2022, αρνείται όμως να ανακοινώσει οτιδήποτε για το σχετικό δείγμα, επικαλούμενο το απόρρητο της διαδικασιας.

«Παράλληλα το εργαστήριο, που εδρεύει στο Παρίσι, τονίζει ότι μόνο η εποπτική αρχή (Εθνικός Οργανισμός Αντιτόπινγκ της Γαλλίας) δικαιούται να δώσει τέτοιες πληροφορίες. Το Paris Laboratory είχε κοινή διαδρομή με το ελληνικό εργαστήριο. Προ πενταετίας του είχε αφαιρεθεί η διαπίστευση, αλλά την επανέκτησε μετά από ένα χρόνο. Η Γαλλία ειναι από τις ελάχιστες χώρες που έχουν ποινικοποιήσει το ντόπινγκ (οι άλλες είναι Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Αργεντινή, Αυστραλία)», αναφέρει το dikisports.

Από την άλλη ο νομικός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας για το θέμα του Παγιέ δήλωσε ότι: ««Παράλογο που δεν τιμωρείται η ομάδα. Αν η ομάδα γνωρίζει, πρέπει να τιμωρηθεί. Αν γνώριζε το τονίζουμε. Με τον έναν παίκτη πρέπει να τιμωρείται η ομάδα, αν έπρεπε να τον ελέγξει. Ο Τσίγκοφ στην Ελλάδα είχε πάρει αντιβηχικό που περιέχει κωδεΐνη. Θεωρήθηκε πως είναι ανταγωνιστικό προς τους άλλους. Είχε δίκιο η Λάρισα τότε».

Ενώ για το αν υπάρχει ποινικό αδίκημα με τον Παγιέ ο Μπαλτςκος δήλωσε πως: «Αναλόγως τι προβλέπει ο νόμος. Δεν ξερω αν είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Αρκεί ένα δημοσίευμα για να παρέμβει».


Πηγή