Για να ξετρελαθούν οι καλεσμένοι σας!
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη
2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
500 γρ. νιόκι
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
κεφαλογραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα μικρό κομμάτι από το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ½ κουτ. γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για 4΄-5΄. Ανακατεύουμε την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά.
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, πολύ μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή