Νίκος Δένδιας: «Ανησυχώ όταν 100 εκατ. διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο»

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το εγχώριας κατασκευής και έως ένα βαθμό σχεδίασης μαχητικό KAAN, που η τουρκική αμυντική βιομηχανία ισχυρίζεται πως είναι stealth και ανήκει στην 5η γενιά.

Είναι δηλαδή, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, κάτι σαν το σύγχρονο F-35 που πρόκειται να αποκτήσει η Ελλάδα.

Την ανησυχία του για την στάση της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να έχει χαμηλώσει τους τόνους και να έχει σταματήσει τις παραβιάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της ούτε κατά κεραία.

«Όταν έχω 100 εκατομμύρια ανθρώπους δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο, ανησυχώ και οφείλω να εισηγηθώ στην χώρα μου τρόπους για να διατηρήσει ακέραια την εθνική της κυριαρχία. Αλλιώς εγκληματώ».

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας έγιναν λίγες ώρες μετά την ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Τουρκική πλευρά για τις ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εξέδωσε, αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία νοτιοανατολικά της Καρπάθου και ζητώντας αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η Άγκυρα επανήλθε σήμερα θέτοντας και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης και δεσμεύοντας το κεντρικό Αιγαίο με παράνομη NAVTEX για αεροναυτική άσκηση στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.


Πηγή