«Νίκησε η Δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα»-Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

«Νίκησε η Δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα», είναι το μήνυμα που έστειλε μέσα από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, μετά την επικράτησή στην κάλπη.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πήρε τις εκλογές ο Μπελέρης – Πανηγυρίζουν στη Χειμάρρα

Στο άκουσμα της είδησης της νίκης, σκηνές πανηγυρισμών καταγράφτηκαν έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς ο Μπελέρης κατάφερε να προσπεράσει τον αντίπαλό του λίγο πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και εν τέλει σφράγισε τη νίκη του όταν προσμετρήθηκε και η τελευταία κάλπη.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση.

Ομογενείς που βρίσκονταν στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς.

Επίσης στις εκλογές στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα , Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης

Ένταση στα εκλογικά τμήματα

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στα εκλογικά τμήματα στη Χειμάρρα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, ενώ η μάχη ανάμεσα στον Φρέντι Μπελέρη και τον Γιόργκο Γκόρο ήταν «στήθος με στήθος».

Ειδικότερα, έξω από το εκλογικό κέντρο KZAZ 88, υπήρξε μια στιγμιαία συμπλοκή μεταξύ των εκπροσώπων του Bashke Fitojen και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά η κατάσταση έχει έκτοτε ηρεμήσει, όπως αναφέρει το αλβανικό μέσο oranews.tv. Το επεισόδιο είχε να κάνει σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων.

Γιατί σταμάτησε η καταμέτρηση

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σταμάτησε η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, ειδικά στα εκλογικά κέντρα που φαινόταν ότι θα ήταν μεγάλη η επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη. Μέλη της «Ομόνοιας» μόλις άκουσαν ότι σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο για να διαμαρτυρηθούν.

Ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Γκούμας μίλησε στο MEGA και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η καταμέτρηση των ψήφων σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα σταμάτησε, καθώς παρόλο που ο Φρέντι Μπελέρη στην αρχή της καταμέτρησης των ψήφων είχε βρεθεί αρκετές μονάδες πίσω από τον αντίπαλο του, Γιόργκο Γκόρο, στις 7 το πρωί της Δευτέρας (15/5) βρέθηκε να προηγείται κοντά στο 1%.


agrinio24.gr