Νέος Κόσμος: «Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αρχές το αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε με βαρύ οπλισμό

Πέμπτη μεσημέρι στο Νέο Κόσμο aστυνομικοί μεταφέρουν το κλεμμένο μαύρο τζιπ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στη Λεωφόρο Συγγρού. Το φορτώνουν σε γερανό και λίγες ώρες αργότερα διαπιστώνουν ότι πρόκειται για αυτοκίνητο γιάφκα.

Στη συνέχεια φορώντας ειδικές στολές, κάνουν «φύλλο και φτερό» το κλεμμένο αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Μέλη των εγκληματολογικών εργαστηρίων του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερευνούν εξονυχιστικά το πορτ μπαγκάζ, προκειμένου να απομακρύνουν όλα τα ευρήματα.

Μέσα στο κλεμμένο τζιπ οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο πιστόλια, δυο χειροβομβίδες και φυσίγγια.

Ειδικότερα, στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φ. Σμιθ στο Νέο Κόσμο περιπολία των ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισε το αυτοκίνητο σταθμευμένο στο σημείο.

Όταν χτύπησε την πινακίδα στη βάση δεδομένων διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί από τον περασμένο Ιανουάριο από την περιοχή της Νίκαιας, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο αρχικά να μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα του Ν. Κόσμου.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρέθηκε βιολογικό υλικό, ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα στα καλάσνικοφ. Οι έρευνες συνεχίζονται και στον υπόλοιπο οπλισμό ενώ θα πραγματοποιηθεί και βαλλιστικός έλεγχος.

Ο εντοπισμός του γεμάτου με βαρύ οπλισμό αυτοκίνητου σήμανε συναγερμό στην Ε.ΛΑΣ. Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι απομακρύνεται τουλάχιστον για αυτή την ώρα το σενάριο ο οπλισμός να συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση.

Η πιο ισχυρή εκδοχή πάντως είναι το αυτοκίνητο να ήταν γιάφκα νονών της νύχτας.


Πηγή