Στον «αέρα» βγαίνει από σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για την ειδικότητα «Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική».
Το πρόγραμμα αυτό θα γίνει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας, έχει συνολική διάρκεια 350 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Λάρισας της Υπηρεσίας ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το πρόγραμμα
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση έπειτα από την αποφυλάκισή τους.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους έπειτα από την αποφυλάκισή τους.
enikonomia.gr