Νέα μελέτη: Η προσθήκη αλατιού στο μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να μας στερήσει χρόνια ζωής

Με πρόωρους θανάτους συνδέουν οι επιστήμονες τη συνήθεια πολλών από εμάς να προσθέτουμε αλάτι στο ήδη μαγειρεμένο φαγητό μας, όταν έχουμε ήδη καθίσει στο τραπέζι.

Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η προσθήκη αλατιού στερεί περισσότερα από δύο χρόνια από το προσδόκιμο ζωής των ανδρών και ενάμιση χρόνο από εκείνο των γυναικών.

Οι μελετητές διευκρινίζουν ότι δεν συμβαίνει το ίδιο αν προσθέσουμε αλάτι κατά τη διαδικασία παρασκευής του φαγητού μας.


cnn.gr