Με πρόωρους θανάτους συνδέουν οι επιστήμονες τη συνήθεια πολλών από εμάς να προσθέτουμε αλάτι στο ήδη μαγειρεμένο φαγητόμας, όταν έχουμε ήδη καθίσει στο τραπέζι.
Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η προσθήκη αλατιού στερεί περισσότερα από δύο χρόνια από το προσδόκιμο ζωής των ανδρών και ενάμιση χρόνο από εκείνο των γυναικών.
Οι μελετητές διευκρινίζουν ότι δεν συμβαίνει το ίδιο αν προσθέσουμε αλάτι κατά τη διαδικασία παρασκευής του φαγητού μας.
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας