ΝΔ: Σε αναβρασμό το Μαξίμου – Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό

Ήταν η μόνη πιο χαλαρή ίσως στιγμή του πρωθυπουργού που από την βραδιά των εκλογών χαράζει συνεχώς την υλοποίηση του σχεδίου για την νέα του στρατηγική σε συνεννόηση με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Στο τραπέζι φυσικά μπαίνουν και τα ονόματα που θα υπηρετήσουν το νέο σχέδιο δηλαδή ο ανασχηματισμός.

Αλλά και το εσωτερικό του κόμματος έχει τις δικές του ανάγκες για πρωτοβουλίες, η επιστολή Σαλμά χαρακτηριστική:

«Σας ζητώ να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς αποτελέσματος για την παράταξή μας. Οφείλουμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση, στους εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακά ψηφοφόρους μας που κάποιοι παρόλο που τα σπίτια τους στα χωριά βρίσκονται 100 μέτρα από τα εκλογικά κέντρα επέλεξαν να απέχουν και άλλοι να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική».

Πώς όμως θα κινηθεί ο πρωθυπουργός; Το newsit αποκαλύπτει:

«Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και παρά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί μέχρι στιγμής, η απόφαση που ελήφθη είναι για ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς το κέντρο και όχι στα δεξιά όπως ζητούν πολλοί».

Στο συμπέρασμα αυτό όπως πληροφορείται το newsit.gr έφτασαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που με κοπιώδη ανάλυση επεξεργάστηκαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα των exit polls των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023 και των ευρωεκλογών του 2024.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, το βράδυ της Δευτέρας σε κλειστή σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο κλείδωσε η στρατηγική και η πορεία που θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα exit poll διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία αυτών που δεν ψήφισε φέτος τη ΝΔ φέτος αλλά την είχε ψηφίσει το 2023 δηλαδή εκείνοι που απείχαν ή ψήφισαν άλλο κόμμα, ήταν από το χώρο του κέντρου.

Η «ακτινογραφία» της αποχής

Ψηφοφόροι που ψήφισαν το 2023 αλλά όχι στις Ευρωεκλογές:

-Κεντρώοι: 59% άνδρες και 66% γυναίκες,
-Αποχή: 75% σε ηλικίες 18 έως 34.

Έτσι λοιπόν, η απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι να κινηθεί σε πιο συντηρητική ατζέντα χωρίς ωστόσο να την απεμπολεί.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα βιαστεί να κάνει τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραής όσον αφορά τις λεπτομέρειες του επικείμενου ανασχηματισμού αναφέρει ποια πρόσωπα θα είναι αμετακίνητα, ποια παραμένουν, τα νέα πρόσωπα και ποιοι πιθανόν να μην παραμείνουν στην θέση τους:

-Αμετακίνητοι: Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ακης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Κικίλιας.

-Παραμένουν στην κυβέρνηση: Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης.

-Νέα πρόσωπα: Τάκης Θεοδωρικάκος, Σταύρος Παπασταύρου και Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

-Πιθανή έξοδο: Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Φλωρίδης και Χρήστος Στυλιανίδης.


Πηγή