Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δεν διαπραγματεύεται την εθνική κυριαρχία

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα που κλιμακώνει τη ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Νότης Μηταράκης.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν απειλεί. Ομοίως, η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δεν διαπραγματεύεται ούτε σπιθαμή της εθνικής της κυριαρχίας», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου δεν γίνεται ανεκτή.

«Η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής, να εφαρμόσει πλήρως την Κοινή Δήλωση του 2016 και να τερματίσει την στάση αναθεωρητισμού που την διακατέχει αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Μηταράκης και καρφώνοντας την αντιπολίτευση ανέφερε πως η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορα της και κατ’ επέκταση σύνορα της Ευρώπης με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. «Κάποιοι, δυστυχώς, επιμένουν να θεωρούν πως η αδιαπραγμάτευτη αυτή συνταγματική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό μπορεί να γίνει αντικείμενο ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Και, έτσι, εναρμονίζουν τη ρητορική τους με τη τουρκική προπαγάνδα». Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως πρέπει να ξέρουν ότι δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία, παρά μόνο σπέρνουν σπόρους διχασμού και αμφισβήτησης σε μια περίοδο αυξημένης προκλητικότητας από τη γείτονα χώρα.


cnn.gr