Μίνο Ραϊόλα: Τα δέκα «χρυσά» deal του θρυλικού ατζέντη

Ο Μίνο Ραϊόλα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια θρυλική πορεία στον κόσμο των μεταγραφών και του ποδοσφαίρου. Κι αυτά είναι τα δέκα κορυφαία deal της καριέρας του.

Η είδηση του θανάτου του Μίνο Ραϊόλα σκόρπισε θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μία από τις πιο διακριτές φιγούρες, ένα όνομα σχεδόν συνώνυμο των μεταγραφικών παζαριών, το οποίο συχνά βρισκόταν στο επίκεντρο λόγω της εκκεντρικής προσωπικότητας που το συνδόδευε. Ο Ιταλός μεγαλοατζέντης έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια, αφήνοντας τεράστιο κενό στον χώρο του, στον χώρο τον οποίο εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους, από κοινού με τον μεγάλο του αντίπαλο διαχρονικά, Ζόρζε Μέντες.

Το πελατολόγιό του ευρύ και αξιοζήλευτο. Οι προέδροι των συλλόγων συχνά έβρισκαν τον… μπελά τους όταν ήθελαν να αποκτήσουν κάποιον από τους παίκτες που εκπροσωπούσε. Οι μέθοδοί του στις διαπραγματεύσεις και οι ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις του για την προμήθεια που έπρεπε να λάβει από το κλαμπ προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή, τον κατέστησαν έναν από τους πιο «ζόρικους» τύπους ακόμα και για τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού σκηνικού.

Ο Μίνο Ραϊόλα έγραψε τη δική του, ανεξίτηλη ιστορία και το Gazzetta παρουσιάζει τα δέκα deal που καθόρισαν τη φήμη του, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις τον ρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

gazzetta.gr


Πηγή