Μίμης Παπαϊωάννου: Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αλλά και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας της Ένωσης πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η σορός του κατά πολλούς κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα εκτίθεται από το πρωί της Παρασεκυής, σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας απέναντι από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο Κώστας Νεστορίδης, υποβασταζόμενος, αποχαιρέτισε τον φίλο και συμπαίκτη του Μίμη Παπαϊωάννου. Στις 14.00 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία και στις 16.30 θα γίνει η ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Σκεπασμένο με τη σημαία της ΑΕΚ είναι το φέρετρο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας. Επάνω στο φέρετρο είναι τοποθετημένη φωτογραφία του σπουδαίου μπαλαδόρου όπου φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στην κηδεία του Μίμη Παπαϊωάννου αναμένεται να παρευρεθεί σύσσωμη η ομάδα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταφή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.


Πηγή