Μικρές συμβουλές για τις πρώτες ημέρες με το κουτάβι σας στο σπίτι

Το σκυλάκι σας, ειδικά αν είναι κουτάβι, θα είναι αρχικά πολύ ενθουσιώδες μαζί σας και δεν θα αντέχει χωρίς εσάς. Θα πρέπει στην αρχή να το βγάζετε συνέχεια βόλτα, για να μάθει να κάνει την ανάγκη του έξω και να το επιβραβεύετε με κάποια λιχουδιά, όταν αυτό συμβαίνει.

Αντίστοιχα, καλό είναι να του φτιάξετε ένα χώρο με το μαξιλάρι του, όπου πάλι με λιχουδιές και επιβράβευση θα το μάθετε να κάθεται ήσυχο και να κοιμάται. Εάν σας λερώνει το σπίτι ή κάνει ζημιές, θα πρέπει να το μαλώσετε με ήπιο όμως τόνο, αλλά το σπουδαιότερο είναι να το επιβραβεύετε όταν κάνει κάτι καλό και όχι να εστιάζετε τόσο στην αρνητική του συμπεριφορά.

Τον πρώτο καιρό, καλό είναι να μη μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διότι το πιο πιθανό είναι ότι θα νιώσει ότι το εγκαταλείπετε.

Πάντως, αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να το βγάζετε μια μεγάλη βόλτα για να κουράζεται, ενώ αποτέλεσμα στο αίσθημα εγκατάλειψης και φόβου θα έχει αν την ώρα που φεύγετε του έχετε δώσει κάποιο παιχνίδι να το κρατάει απασχολημένο.

Αφήστε τέλος ρούχα σας που έχουν τη μυρωδιά σας σε διάφορα σημεία του σπιτιού και ο σκύλος σας θα νιώθει την παρουσία σας, αφού η όσφρηση είναι η πιο ισχυρή του αίσθηση.

Πηγη


Πηγή