Μια ομάδα μαγική και ονειρεμένη…

[ad_1]

 

Λίγες ώρες πριν το τελικό της ιστορίας του και λίγα λεπτά μετά την πρόκριση ως φιναλίστ στο φάιναλ φορ της Λάρισας, ο Μίλωνας δείχνει το δρόμο σε ομάδες που προσπαθούν να χτίσουν και να δημιουργήσουν κάτι με υγεία που φέρνει  επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων.

Η ομάδα των υπερβάσεων και όχι των υπερβολών κατοικεί μόνιμα στη Νέα Σμύρνη από το 1928. Το όνομα προέρχεται από τον Μίλωνα τον Κροτωνιάτη. Ο θρυλικός παλαιστής που κέρδισε έξι φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά βρήκε φρικτό τέλος από τα θηρία. Μόνο που φέτος η ιστορία είχε διαφορετικό τέλος, καθώς ο Μίλωνας του βόλεϊ δεν δείλιασε και τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε… θηρία με πολλαπλάσιο οικονομικό όγκο!

Στο θεσσαλικό κάμπο

Ο Μίλωνας των φετινών υπερβάσεων έκανε άλλη μία στο κλειστό της Νεάπολης στην Λάρισα, επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στον παρθενικό τελικό της ιστορίας του στο Κύπελλο ανδρών.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στην τρίτη συμμετοχή σε Final-4 Κυπέλλου αναζητούσε την πρώτη παρουσία σε τελικό (και τον πρώτο του τίτλο) έχοντας τρίτο διαφορετικό αντίπαλο. Το 2008 είχε αντιμετωπίσει στην Ορεστιάδα την ΕΑ Πατρών, πέρυσι στην Καλαμάτα τον Ολυμπιακό. Και να που στη Νεάπολη της Λάρισας έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ!

Με άρωμα Ευρώπης…

Στην Ευρώπη και μόλις στη δεύτερη χρονιά παρουσίας στα γήπεδα του CEV cup, εάν στην αρχή της σεζόν κάποιος τολμούσε να πει πως ο Μίλων θα φτάσει μέχρι την 5η θέση του θεσμού, θα τον περνούσαν για τρελό. Και όμως…

Υποδοχή ηρώων στο “Ελ. Βενιζέλος” για την αποστολή του Μίλωνα μετά το θρίαμβο της Ναντ.

Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έγραψε ιστορία στις ακτές του Ατλαντικού καθώς στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει φτάσει εκεί όπου δεν το πίστευε κανείς κι ίσως ούτε κι οι ίδιοι οι άνθρωποι του, όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν. Τι κι αν έπαιζε στην έδρα της 3ης ομάδας του γαλλικού πρωταθλήματος; Ο απίστευτος Μίλων πήρε την πρόκριση στο «χρυσό σετ» στο σπίτι της Ναντ και προκρίθηκε στους “4” του CEV που επί της ουσίας είναι… “8” καθώς στην επόμενη φάση θα έρχονταν οι τέσσερις ομάδες που αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί περίμενε η Λούνεμπουργκ. Η γερμανική ομάδα με δεκαπλάσιο μπάτζετ από τον Μίλωνα, απέκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες για να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης!

Υπέρβαση πρωταθλήματος 

Πριν δύο χρόνια στην 5η θέση, πέρυσι στην 4η και φέτος στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Με σταδιακά βήματα, κάθε χρόνος και ένα παράσημο για τον Μίλωνα που εξακολουθεί να γράφει ιστορία στο πρωτάθλημα, με το καλύτερο πλασάρισμα στη Volleyleague. Η φετινή, είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ο Μίλων από το 1969 που καθιερώθηκε η Α Εθνική και αργότερα, η Α1 και η Volley League.

Ο αρχιτέκτονας…

Ο Σάκης Ψάρρας είχε στα χέρια του τη μπαγκέτα του μαέστρου και με παίκτες έμπειρους, νεαρούς, ταλαντούχους μα πάνω απ’ όλα χαρακτήρες που έκαναν την ομάδα “οικογένεια”, δήλωνε σχεδόν μετά από κάθε αγώνα ότι η ομάδα του διαρκώς τον εκπλήσσει!
Χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, έβλεπαν παιχνίδι με το παιχνίδι και ψήλωναν διαρκώς τον πήχη των επιτυχιών.
Ωστόσο, με σεμνότητα αντιμετώπιζε ήπια ακόμα και μεγάλες νίκες. Και όμως είχε τον τρόπο να διατηρεί χαμηλά τη… μπάλα, ακόμα και μετά από τα τρία διαδοχικά 3-0 κόντρα σε Ολυμπιακό, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Χωρίς να κοιτάζει ηλικίες και ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ο Ψάρρας έφτιαξε μια μαγιά παικτών έτοιμη για σπουδαία πράγματα.

Ξένοι από χρυσάφι και της Ελλάδος τα παιδιά…

Ήταν οι ηγέτες και εκείνοι που… έσερναν το “κάρο” από τη λάσπη όποτε χρειαζόταν! Ενορχηστρωτής ο Λουκ Χερ με τις έξοχες πάσες έδινε ρυθμό στην ομάδα, ενώ οι Πολουγιάν και Μολίνα είχαν διπλό ρόλο σε άμυνα και επίθεση. Ειδική αναφορά στον 40+ Γιορντάνοφ ο οποίος σαν το παλιό καλό κρασί, είχε τη δύναμη και το κέφι ενός έφηβου για να αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Μίλωνα. Η καρδιά και η ψυχή της ομάδας ήταν ελληνική με…μπαρουτοκαπνισμένους κεντρικούς που είχαν διάρκεια στην απόδοση, όπως ο Μπάσης και ο Χαραλαμπίδης. Τα νιάτα, η φρεσκάδα και το πλούσιο ταλέντο ήρθαν από τον Νανόπουλο, τον Χανδρινό και τον Θεοδόση όπου περίμεναν καρτερικά την ώρα και τη στιγμή που θα βοηθήσουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Με υπομονή και ωριμότητα μεσήλικα, αντιμετώπιζαν κάθε δυσκολία, επέστρεφαν πιο δυναμικά μετά από κάθε λάθος, για να ολοκληρώσουν μια πολύχρομη… παλέτα χρωμάτων που δημιουργήθηκε την τελευταία διετία εκεί στη Νέα Σμύρνη, με έμφαση όχι μόνο στη σταθερότητα και το ελληνικό στοιχείο αλλά και τα παιδιά από τα αναπτυξιακά του Μίλωνα που συμπλήρωναν το ρόστερ.

 

[ad_2]
Πηγή