Μέση Ανατολή: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Τελ Αβίβ αψηφώντας το κλίμα τρόμου

Ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν εμπόδισε χιλιάδες διαδηλωτές να ζητήσουν και πάλι την απόσυρση της δικαστικής μεταρρύθμισης η οποία είχε παγώσει μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, από την πλευρά του,ανακοίνωσε την κινητοποίηση εφέδρων της αστυνομίας και ενισχύσεων του στρατού μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ένας Ιταλός τουρίστας, στις δύο επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή.

Μία μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Τέλ Αβίβ με έναν νεκρό και 8 τραυματίες οι πολίτες αψήφησαν το φόβο και κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους.

Μία απέραντη λαοθάλασσα πλημύρισε κάθε γωνιά της ισραηλινής πρωτεύουσας ενώ τήρησε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τελευταίων επιθέσεων.

Οι πολίτες εξακολουθούν να ζητούν την απόσυρση της δικαστικής μεταρρύθμισης που αυξάνει τον πολιτικό έλεγχο στους διορισμούς δικαστών, παρέχοντας προστασία στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, εναντίον του οποίου εκκρεμούν μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς.

Οι διαδηλώσεις είχαν σταματήσει μετά την ανακοίνωση Νετανιάχου ότι παγώνει τη μεταρρύθμιση. Οι διαδηλωτές όμως κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός ήθελε μόνο να κερδίσει χρόνο και να επενδύσει στη γνωστή μέθοδο της πολιτικής του τρόμου.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν χθες το βράδυ από τη Συρία προς το Ισραήλ.

Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες εδάφη της Συρίας σε αντίποινα για τις ρουκέτες.

Αναφορές για εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.


Πηγή