Μεγάλη Βρετανία: Παραιτήθηκε κι από βουλευτής ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από βουλευτής αργά χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που τον καταδικάζει για παραπλάνηση του κοινοβουλίου για τα κοροπάρτι στην επίσημη πρωθυπουργικό κατοικία την ώρα που η κυβέρνησή του επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους πολίτες για τον κορωνοϊό.

Ο Τζόνσον έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, παρότι στην επιτροπή την πλειοψηφία έχει το κόμμα του, είπε ότι μπήκε στο στόχαστρο γιατί αγωνίστηκε για το Brexit και άφησε αιχμές για τη σημερινή κυβέρνηση υπό τον Ρίσι Σούνακ.

Μέσα σε λίγες ώρες παραιτήθηκαν ακόμα δυο βουλευτές που ανήκουν στον πολιτικό κύκλο του Μπόρις. Άλλοι αναλυτές λένε ότι ο Τζόνσον έχει πολιτικά σχέδια, άλλοι σημειώνουν ότι το πάρτι τελείωσε για τον Μπόρις.

Χρεοκόπησε η εταιρεία των γονιών της Κέϊτ Μίντλετον

Η εταιρεία της Κάρολ Μίντλετον, μητέρας της Κέιτ και πεθεράς του Γουίλιαμ, οργάνωνε παιδικά πάρτι από το 1987 και έβαλε λουκέτο αφήνοντας πίσω της χρέη πάνω από 2,5 εκατομμύρια λίρες, σε τράπεζες και προμηθευτές.

Η εφημερίδα Daily Mail στο αποκλειστικό ρεπορτάζ θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την πορεία της οικογενειακής επιχείρησης, για τα δάνεια που πήρε εν μέσω πανδημίας, για τα ακριβά γούστα και τα ακίνητα της Κάρολ και του Μάικλ Μίντλετον.

Η εταιρεία είχε επεκτείνει τη δραστηριότητα της σε είδη για παιδικά πάρτι. Μεταξύ των απλήρωτων προμηθευτών είναι μία που τους έδινε ήλιον για τα μπαλόνια, ενώ χρωστούν και ενοίκια για ο χώρο όπου στεγαζόταν η επιχείρηση.


Πηγή