Μεγάλη Βρετανία: Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου προς τον κόσμο

«Ξεκινάμε απόψε με μια έκτακτη είδηση. Ο Βασιλιάς μόλις εξέδωσε ανακοίνωση για να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη που έλαβε από την διάγνωση του με καρκίνο την Δευτέρα», μετέδωσε το δελτίο του Sky news.

Η ανακοίνωση του Καρόλου ήταν σύντομη και λιτή. Ο Βασιλιάς Κάρολος ευχαριστεί τον κόσμο για πρώτη φορά μετά την διάγνωση του.

«Θα ήθελα να δώσω τις πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες για τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Όλοι αυτοί που έχουν προσβληθεί από καρκίνο γνωρίζουν πως αυτές οι σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Βρετανία για την καταπολέμηση του καρκίνου είδαν αύξηση ως και 500% στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους.

«Είχαμε μια τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις για σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής του ειλικρίνειας», μετέδωσε το δελτίου του Channel 9.

Τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν πως ο 75χρονος Κάρολος θα συνεχίσει να ξεκουράζεται στο παλάτι στο Σάντριγχκαμ όπου βρίσκεται από την ημέρα που βγήκε από το νοσοκομείο. Θα συνεχίσει, λένε πηγές από το Παλάτι, το κανονικό του πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Θα περνά τον χρόνο του με τα δύο αγαπημένα του χόμπι, το περπάτημα και τη ζωγραφική με νερομπογιές. Θα συνεχίσει τα βασιλικά του καθήκοντα από εκεί. Και φυσικά θα περάσει χρόνο τον Ουίλιαμ με τα εγγόνια του αφού η Κέιτ και τα παιδιά βρίσκονται εκεί για ολιγοήμερες διακοπές αλλά και να δουν τον Κάρολο.

Την επόμενη εβδομάδα, θα περάσει δύο ημέρες στο Λονδίνο αφού έχει ραντεβού με τους γιατρούς του. Θα έχει όμως και κατ’ ιδίαν συναντήσεις που σχετίζονται με τα βασιλικά του καθήκοντα.


Πηγή