Μαύρη θάλασσα: Βίντεο ντοκουμέντο της αερομαχία Ρωσίας – ΗΠΑ

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάζει το αμερικανικό πολεμικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και το «λούζει» με ένα μέρος από τα καύσιμά του.

Θα ακολουθήσει δεύτερη απόπειρα, με τον ίδιο τρόπο. Η κάμερα πάνω στο drone καταγράφει πόσο κοντά έφτασε το ρωσικό Σουχόι 27. Κατόπιν, πέφτει το σήμα του drone προς τη νατοϊκή βάση στην Κονστάντζα της Ρουμανίας.

Το επεξεργασμένο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι το ρωσικό αεροπλάνο χτύπησε το drone και ουσιαστικά το κατέρριψε, αν και θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να χτυπήσει ένας πιλότος με το αεροσκάφος του ένα άλλο που θα το είχε λούσει με καύσιμα, γιατί θα μπορούσε να γίνει έκρηξη.

Πάντως ήταν η πρώτη άμεση εμπλοκή μεταξύ πολεμικών αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ενώ η Πολωνία ανακοίνωσε ότι στέλνει 4 μαχητικά «Μιγκ 29» στην Ουκρανία τις προσεχείς ημέρες.

Αντί να καταστρέψουν τη Ρωσία ταΐζουν γογγύλια τους λαούς τους

Σε ομιλία του σε Ρώσους ολιγάρχες, ο πρόεδρος Πούτιν διακήρυξε ότι διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Αντί να καταστρέψουν οικονομικά τη Ρωσία, οι δυτικές ελίτ προκαλούν μεγάλα δεινά στους δικούς τους λαούς, υποστήριξε ο Πούτιν περιγράφοντας την κατάσταση στη Βρετανία.

Προέβλεπαν άδεια ράφια στα καταστήματά μας, τεράστιες ελλείψεις αγαθών και κατάρρευση του τομέα των υπηρεσιών. Όμως στην πραγματικότητα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι δυτικές χώρες αντιμετώπισαν αυτά τα προβλήματα. Οι ηγέτες τους λένε στους πολίτες να τρώνε γογγύλια αντί μαρούλια και ντομάτες.

Ανοίγοντας και άλλο το γεωστρατηγικό παιχνίδι, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, που επισκέφθηκε τον σύμμαχο του Πούτιν δήλωσε πρόθυμος να φιλοξενήσει και άλλες ρωσικές βάσεις στη χώρα του, στην ανατολική Μεσόγειο, με όποιον οπλισμό κρίνει αναγκαίο η Μόσχα.


Πηγή