Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη αντιμετώπισε προκλήσεις, ταρακουνήθηκε, αλλά δεν κατέρρευσε

Η Ευρώπη έχει αποδειχθεί πολύ περισσότερο «ανθεκτική και ικανή να αντεπεξέλθει», παρόλο που «η επιτυχία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος δεν είναι κάτι που άλλοι συμμερίζονται, αλλά μάλλον μισούν και θέλουν να καταστρέψουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στην εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου: «Young European Leaders», που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στις Βρυξέλλες.

«Η εποχή της ευρωπαϊκής αθωότητας έχει παρέλθει», σημείωσε ακόμη ο κ. Σχοινάς για να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι ζήτημα ασφάλειας, αλλά πρωτίστως θέμα δημοκρατίας. Το δικό μας δημοκρατικό σύστημα, είναι αυτό που η Ρωσία βλέπει ως απειλή. Η πραγματική απειλή ασφαλείας για τον Πούτιν είναι η επιτυχία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος και αυτό πολεμούν».

Μάλιστα, όπως εξήγησε: «Βρισκόμαστε απέναντι σε μία διπλή πρόκληση: Να συνεχίσουμε να βοηθούμε τον περήφανο λαό της Ουκρανίας που πολεμάει για την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία του. Και αυτό το καταφέρνουμε θαυμάσια με απροσδόκητη ενότητα, με έξι πακέτα κυρώσεων. Και, προσφέραμε άμεση προστασία για τα 6 εκατομμύρια προσφύγων από την Ουκρανία, με άμεση και άνευ όρων πρόσβαση στις αγορές μας, στο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης».


cnn.gr