Μαλλιά: Οι αποχρώσεις που είναι φέτος στη μόδα

Cashmere Blonde

Ολοι οι τόνοι του καλιφορνέζικου ξανθού (βλ. Jennifer Aniston) είναι στη μόδα. Ωστόσο η συγκεκριμένη ξεχωρίζει. Πρόκειται για μία απόχρωση που συνδυάζει αρμονικά ψυχρούς και θερμούς τόνους, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται όσο πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο γίνεται.

Μία άλλη τάση που δεν είναι καινούρια αλλά ισχύει και φέτος τον χειμώνα είναι οι ξανθές ανταύγειες σε δυο ή τρεις διαφορετικούς τόνους. Ακόμα και αν έχουμε ξανθιά βάση, μπορούμε να κάνουμε έναν τόνο πιο ανοιχτές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπό μας προκειμένου να μας «φωτίσουν».

Veri Peri

Το χρώμα της χρονιάς κυριαρχεί παντού, ακόμα και στα μαλλιά. Η Pantone δημιούργησε μια νέα απόχρωση του μπλε που περιγράφεται ως μια «δυναμική μπλε απόχρωση με ζωηρούς βιολετί και κόκκινους υποτόνους». Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσαρμόσουμε την έντασή του έτσι ώστε να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας μας.

Υβριδικό Καστανό

Αν το καστανό είναι το φυσικό μας χρώμα, το κρατάμε κάνοντας κάποιες ανταύγειες στο ίδιο χρώμα αλλά σε διαφορετικό τόνο, που θα χαρίσουν βάθος και ένταση στο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα αν έχουμε ζεστό τόνο επιδερμίδας, επιλέγουμε αντίστοιχες αποχρώσεις όπως καραμέλα, ζεστή σοκολάτα, χαλκό και χρυσό. Αντίθετα αν έχουμε ψυχρό, τότε οι σαντρέ αποχρώσεις από όλο το φάσμα του καστανού θα ταιριάξουν τέλεια αναδεικνύοντας το χρώμα των ματιών μας.

Ζεστά κόκκινα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά trends της προηγούμενης χρονιάς παραμένει ισχυρό και αδιαφιλονίκητο. Οι hair colorists επισημαίνουν ότι τον χειμώνα θα επικρατήσουν οι πιο βαθιές αποχρώσεις αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι η ένταση θα υποχωρήσει, και θα πρωταγωνιστούν οι πιο ανοιχτοί τόνοι του τζίντζερ. Ωστόσο, για να διατηρούμε ζωηρό το χρώμα τους ακολουθούμε κάποια σωτήρια hair tips.

Πηγη


Πηγή