Μαλλιά: 8 tips για άψογο ίσιωμα με το πιστολάκι

Είναι αλήθεια πώς όσο εμπειρία κι αν έχουμε με το πιστολάκι, δεν έχουμε πάντα το επαγγελματικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Να ποια είναι τα βήματα που ακολουθεί ο κομμωτής μας και εμάς ενδεχομένως να μας διαφεύγουν.

#1 Κάνουμε σωστό σκούπισμα

Τα σκουπίζουμε ταμποναριστά και στη συνέχεια τυλίγουμε την πετσέτα στο κεφάλι για λίγα λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί η πολλή υγρασία. Δεν τα τρίβουμε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε επιπλέον κόμπους, σπάσιμο και φριζάρισμα.

#2 Επιλέγουμε το κατάλληλο πιστολάκι

Λαμβάνουμε υπόψη την τάση του. Οσο πιο υψηλή είναι, τόσο πιο ισχυρή δράση έχει. Επίσης ιδανικά θέλουμε να αποτελείται από κεραμικό θερμαντικό υλικό, το οποίο παράγει θερμότητα χωρίς να καταστρέφει την τρίχα.  Εξίσου σημαντική είναι η τεχνολογία ιόντων, η οποία μειώνει το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό, δίνοντας  περισσότερο όγκο και λάμψη στην τρίχα.

#3 Εφαρμόζουμε πάντα ένα θερμο-προστατευτικό προϊόν

Οποιο εργαλείο styling επιλέξουμε το οποίο εκπέμπει θερμότητα, είναι απαραίτητη η σύνθεση που θα προστατεύσει την τρίχα από τη υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να αγγίξει τους 250ο βαθμούς Κελσίου.

#4 Το μυστικό με τα προϊόντα στάιλινγκ

Τα προϊόντα styling που χαρίζουν όγκο τα απλώνουμε ξεκινώντας από τις ρίζες προς τις άκρες. Αντίθετα, τις πιο βαριές συνθέσεις τις εφαρμόζουμε πρώτα στις άκρες και μέχρι τη μέση των μαλλιών. Αποφεύγουμε τις ρίζες για να μη «βαρύνουν» το χτένισμα.

#5 Διαλέγουμε τη σωστή βούρτσα

Για τέλειο ίσιωμα, διαλέγουμε μία μεγάλη στρογγυλή βούρτσα κατάλληλη για το μήκος των μαλλιών μας και τοποθετούμε το στενό ακροφύσιο στο στόμιο του σεσουάρ. Τέλος, η βούρτσα πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν κάθετη θέση, όπως και  η κατεύθυνση του αέρα.

#6 Δίνουμε προσοχή στις ρίζες

Για να δώσουμε όγκο και διάρκεια στο χτένισμα, ακόμα και αν είναι σούπερ ίσιο, ανασηκώνουμε τις ρίζες με τη βούρτσα και φυσάμε με το πιστολάκι στη μεσαία σκάλα. Η κίνηση θα «παγιδεύσει» τον αέρα στο εσωτερικό τους και τα μαλλιά μας θα μοιάζουν πιο γεμάτα.

#7 Ξεκινάμε το στάιλινγκ τούφα τούφα

Εδώ χρειάζεται υπομονή. Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα. Στη συνέχεια το κάθε τμήμα το χωρίζουμε σε μικρότερες τούφες και τα στερεώνουμε με κλάμερς. Ετσι εμποδίζουμε την υγρασία των μαλλιών να έρθουν σε επαφή με τα ήδη ισιωμένα.

#8 Χρησιμοποιούμε μία πρέσα ισιώματος

Αφού ολοκληρώσουμε με το σεσουάρ, χρησιμοποιούμε την πρέσα για να τελειοποιήσουμε το ίσιωμα και να κάνουμε τα μαλλιά μας στιλπνά και σούπερ πειθαρχημένα.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε

Αποφεύγουμε το σεσουάρ όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα. Διαφορετικά, θα τα αφυδατώσουμε εξαιτίας της απότομης εναλλαγής της θερμοκρασίας.

Τι κάνουμε: Αφού τα έχουμε στεγνώσει με την πετσέτα, ρυθμίζουμε το πιστολάκι στην κρύα ή μεσαία σκάλα και τα φυσάμε ώστε για να διώξουμε το 70% της υγρασίας.


Πηγή