Μακαρόνια με μύδια για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Μια πεντανόστιμη πρόταση για το τραπέζι σας!

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 γρ. μύδια ψίχα κατ/να

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το λιγκουίνι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντάς τα με την σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή