Κρεμώδης, αρωματική και πολύ εύκολη στο μαγείρεμα της.
Υλικά:
210 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
115 γραμμάρια πένες
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
200 γραμ. μανιτάρια
χυμό μισού λεμονιού
μπόλικο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε το χούμους, ρίξτε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδου, το ζωμό λαχανικών, το ταχίνι και το κόλιανδρο. Χτυπήστε τα όλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Βράστε τις πένες και στο μεταξύ, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Πηγή