Υλικά
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού βρώμη
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού μίνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς τις θήκες για μάφιν.
Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σχεδόν λείο μείγμα.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας με ένα κουτάλι.
Μεταφέρετε το μείγμα στις θήκες για μάφιν και προαιρετικά προσθέστε από πάνω μερικά ακόμα δάκρυα σοκολάτας.
Ψήστε για 15- 20 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα -μην το παρακάνετε με το ψήσιμο.
Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τις θήκες τους.
Πηγή