Λάβατε ένα μπουκέτο λουλούδια; Αυτό είναι το μεγαλύτερο καλό που κάνει στην ψυχολογία σας

[

Oι περισσότερες γυναίκες ενθουσιάζονται ιδιαίτερα όταν λαμβάνουν ένα μπουκέτο λουλούδια διότι είναι μια ρομαντική χειρονομία.Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει ακόμα; Η απάντηση είναι πάρα πολύ, καθώς εκτός όμως από την ώθηση που δίνει μια ανθοδέσμη στην ψυχολογία μας, σύμφωνα με νέα μελέτη κάνει καλό και στη φυσική μας υγεία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Φυτοθεραπείας που έκανε μια μελέτη σχετικάμε το αν τα ζωντανά φυτά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες σε χειρουργημένους ασθενείς, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά συγκλονιστικά. Ενενήντα ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια είτε με φυτά είτε χωρίς και εκείνοι που είχαν στο δωμάτιό τους κάποιο είδος φυτού σύμφωνα με τα αποτελέσματα ευεργετήθηκαν ιδιαίτερα από αυτά.

Αυτοί λοιπόν που είχαν στο χώρο τους λουλούδια, μετρήθηκαν με χαμηλότερη πίεση στο αίμα τους, καλύτερους καρδιακούς ρυθμούς, χαμηλότερα επίπεδα στρες, πόνου και κούρασης καθώς και περισσότερα θετικά συναισθήματα σε σχέση με εκείνους που νοσηλεύτηκαν σε δωμάτιο χωρίς κανένα απολύτως φυτό ή λουλούδι. Τα άνθη λοιπόν, αποτέλεσαν μια “συμπληρωματική θεραπεία” για αυτούς τους ασθενείς.

Ένα μπουκέτο λουλούδια μπορεί ουσιαστικά να μειώσει τα επίπεδα του άγχους μας σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Complementary Therapies In Medicine. Σύμφωνα με τη μελέτη, ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια τοποθετήθηκε στους κοιτώνες γυναικών που πήγαιναν στο κολλέγιο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνες ένιωθαν πιο χαλαρές και λιγότερο αγχωμένες από πριν.

govastileto.gr

Πηγη


Πηγή