Λαχταριστό ριζότο με Κρόκο Κοζάνης

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα συνοδεύσει τέλεια τα κρεατικά και όχι μόνο.

Υλικά

3 ποτήρια ρύζι Καρναρόλι
7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
6 ποτήρια ζωμός λαχανικών
1 ποτήρι λευκό κρασί
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Λίγα φύλλα ρόκας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και τον αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό. Φροντίζουμε, πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά με το ζωμό, να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.

Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.

Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε για 5 λεπτά και, αφού γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας, το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή