Μια συνταγή από αυτές που γίνονται σε λίγα λεπτά και δε θα σε παιδέψουν καθόλου!
Υλικά
150 γρ. αλεύρι
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1/8 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 πράσινοι σπόροι κάρδαμου, αλεσμένοι
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
50 γρ. ελαιόλαδο
45 γρ. γάλα βρώμης
50 γρ. φιστίκια Αίγινης, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο κάρδαμο, την φλούδα από λεμόνι, το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε μια ζύμη. Τέλος ζυμώνουμε μέσα τα φιστίκια Αιγίνης.
Χρησιμοποιώντας ένα scoop, παίρνουμε μια μπάλα ζύμης περίπου 2 εκατοστά και φτιάχνουμε ένα μπισκότο. Το πιέζουμε στο ταψί. Τα μπισκότα αυτά απλώνουν όταν τα ψήσουμε, άρα κρατήστε τα τουλάχιστον 3 εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Πηγή