Κυτταρίτιδα: Ετσι θα βελτιώσετε την όψη της

Πολλές φορές έχουμε ευχηθεί να εξαφανιστεί ως διά μαγείας, ωστόσο η κυτταρίτιδα είναι ο αιώνιος εχθρός που ταλαιπωρεί την ψυχολογία μας κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι. Κι όμως, υπάρχει μία τεχνική που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, μέσα σε λίγα λεπτά, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ποια είναι αυτή;

Κυτταρίτιδα: Η απλή διαδικασία που θα βελτιώσει την όψη του σώματός μας

Αναφερόμαστε στο στεγνό βούρτσισμα ή αλλιώς dry brushing, μία τεχνική που πολλές σταρ, όπως η γκουρού της ευεξίας Γκουίνεθ Πάλτροου, ορκίζονται. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

Πρόκειται για μια ανακουφιστική και απολαυστική τεχνική που έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τη σιλουέτα μας. Πιο συγκεκριμένα, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και συμβάλλει στη μείωση της κατακράτησης και του πρηξίματος. Με αυτόν τον τρόπο η όψη «φλούδας πορτοκαλιού» μειώνεται αισθητά. Επιπλέον πετυχαίνουμε την τέλεια απολέπιση και εξαλείφουμε τα σπιθουράκια. Και το καλύτερο; Δε χρειάζεται να αφιερώνουμε πάνω από 2’, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αμέσως μετά, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, λαμπερή, ελαστική και ακόμα πιο δεκτική στην εξειδικευμένη σύνθεση που θα εφαρμόσουμε κατά της κυτταρίτιδας.

Τι κάνουμε

Πριν από το ντους, βουρτσίζουμε το στεγνό σώμα με μία βούρτσα ή ένα τρίχινο γάντι. Αρχίζουμε από τα πόδια, συνεχίζουμε σε κορμό και πλάτη και έπειτα σε χέρια και ντεκολτέ, πάντα με μεγάλες, ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά, ασκώντας ελαφριά πίεση. Επιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω στην επίμαχη περιοχή με το πρόβλημα.

Δεν ξεχνάμε την κοιλότητα πίσω από τα γόνατα όπου συσσωρεύεται η λέμφος (το υγρό των ιστών που απομακρύνει τις τοξίνες).

Διάρκεια: Δυο λεπτά καθημερινά, πριν από το ντους. Εναλλακτικά: Δυο φορές τον μήνα, με διάρκεια το πολύ 10 λεπτά.

Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία και σε λίγες εβδομάδες η βελτίωση θα είναι σημαντική.

Τι θα χρειαστούμε

Μια βούρτσα σώματος κατά προτίμηση από φυσικές τρίχες, ελαφρώς σκληρή, στο μέγεθος που μας βολεύει. Είτε στρογγυλή είτε με μακριά λαβή.

Τι πρέπει να προσέξουμε

* Αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή, αραιώνουμε και άλλο τη συχνότητα.

*Η τεχνική δεν ενδείκνυται αν έχουμε ευαίσθητο τύπο, ατοπικό δέρμα, ακμή ή ψωρίαση.

*Αποφεύγουμε τις βίαιες νευρικές κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς στο δέρμα.

*Επίσης δεν βουρτσίζουμε περιοχές με τραύματα ή πληγές, σπίλους, έκζεμα ή καψίματα.

Τι κάνουμε μετά το στεγνό βούρτσισμα

– Προχωράμε κανονικά στη διαδικασία του ντους. Αφού σκουπίσουμε την επιδερμίδα, εφαρμόζουμε τη σύνθεση κατά της κυτταρίτιδας.


Πηγή